Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6426239 www.bgdnes.bg

Бисер Миланов-Петното: Излизам от затвора и ставам президент

Лежа невинен, прокуратурата се гаври с мен и семейството ми

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Ще осъдя всички телевизии и прокуратурата за незаконно повдигнати обвинения. Ще осъдя съда у нас и държавата в Страсбург. Ще използвам всички средства, които получа за бъдещата ми кампания за президент. Стоя невинен в затвора. Представяте ли как се чувствам и как страда детето ми?".

С тези думи ни посреща в затвора в Белене Бисер Миланов. Известният с прозвището си Петното русенец изтърпява тригодишна присъда за закана за убийство.

Реклама

"Искам възобновяване на делото, по което лежа невинен за закана за убийство с думите: "Ще ти отрежа главата и ще ти се изс*ра във врата". Само потърпевшата и интимният й партньор са възприели заканата от 30 души свидетели", категоричен е Миланов пред вестника.

И продължи: "Отделно се доказва, че уплаха не съществува в потърпевшата и същата е идвала в продължение на над 30 дни на същото място, където се намирах аз в палатковия лагер. Един заплашен човек с убийство може ли всеки ден да идва при този, който го е заплашил? И защо, след като аз от субективна страна съм искал да я заплашвам, не съм го извършил повторно? Имал съм възможност всеки ден да я заплашвам. Защото всеки ден съм имал контакт с нея. Нито има доказано престъпление от обективна, нито от субективна страна. А имам тригодишна присъда, издадена на пълен караминьол. Кой е престъпникът в тази ситуация?".

Бисер е категоричен, че прокуратурата е глуха за неговите жалби и сигнали. Но веднага се активизира, когато обвиненията са срещу него.

"Общо над 30 отказа съм получил за образуване на досъдебни производства по мои сигнали от 2013-а досега. За мен прокуратура няма, тя работи еднопосочно. Когато трябва да се сглоби престъпление срещу мен, само тогава прокуратурата работи", казва Бисер Миланов.

Той е бил посечен съвсем наскоро и за желанието му за възобновяване на делото. Получил е отказ от Върховния касационен съд.

"Отговарят ми с разпореждане на зам.-председателя на ВКС. Което е незаконно!Според НПК той трябва да се произнесе с решение, а не с разпореждане. Не можело да ми възобновят делото по чл. 422 от НПК за допуснати съществени процесуални нарушения, както настоявам. А точно по този член се възобновяват делата. Молба до Господ ли трябва да напиша сега? Това са престъпници, облечени във власт, които конституцията защитава. Тези хора трябва да носят персонална наказателна отговорност за всички действия и бездействия, които извършват, и да лежат в затворите", категоричен е Бисер Миланов.

Реклама

Той е убеден, че ще се кандидатира за президент на следващите избори, "защото това е единственият начин да мога да повлияя на това, което се случва в държавата".

"Ако стана президент на България, точно за една седмица ще оправя всичко. Всички тези престъпници ще ги вкарам в затвора - съдии, прокурори", отсича Миланов и добавя, че всички разследвания срещу него са били с цел да му стопират всякакви политически дейности и да го злепоставят пред цялото общество.
Заради всичко това Миланов споделя, че страда цялото му семейство.

"Тези хора са за трепане и бесене на мегдана. Ще им търся лична отговорност. Както искат да го разбират. Да си правят добре сметката какво вършат. И главният прокурор, ако не си върши работата, и от него ще искам лична отговорност. Няма да спра да се боря. Не могат да ме смачкат. Бая съм силен. Няма да спра да пиша, подготвил съм документи, ще си гоня нещата в Страсбург и Люксембург", непреклонен е Бисер Миланов.

Чакам оправдателна присъда

"Заведох дело в Административния съд срещу незаконосъобразното разпореждане на зам.-шефа на ВКС, с което отказва възобновяване на делото ми", сподели Миланов.

Той е категоричен, че ако спечели бъдещия процес, присъдата му трябва да се отмени. След това вариантите са два - или да бъде оправдан и пуснат на свобода, защото на първа инстанция е оневинен, или делото да бъде върнато за ново разглеждане.

"Тъй като всички факти и обстоятелства по делото сочат, че съм невинен, най-вероятно ще ми потвърдят оправдателната присъда", коментира бъдещият кандидат-президент.

Реклама
Реклама
Реклама