Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6427620 www.bgdnes.bg

Нервак стреля по играещи деца

Незаконен боен арсенал открит в дома на 56-годишния агресор

На косъм от трагедия се размина Дупница, след като 56-годишен мъж стреля по играещи на улицата деца, защото го подразнили, съобщават от местната полиция.
Вендетата се разиграва в неделя следобед на ул. "Орлинска" във фармацевтичния град. Агресивният мъж решава да се саморазправи с няколко шумни малчугани, които му пречат на следобедната дрямка. След като крясъци и псувни не помагат, разяреният мъж решава да действа с по-груби методи. Грабва въздушна пушка и започва да стреля произволно. Децата се разбягват в различни посоки и за щастие остават невредими.

Разбудени от пукотевицата комшии веднага се обаждат на спешния номер 112.

"Сигналът е получен около 14,00 часа в края на седмицата. Полицаи веднага отиват на място и арестуват стрелеца, който живее на ул. "Орлинска", където става и инцидентът", обясни пред вестника Катя Табачка, говорителка на полицията в Кюстендил.

Реклама

И докато белезници щракат около китките на агресора, полицаи правят обиск на апартамента му. Пред униформените се разкрива шокираща гледка. В дома на стрелеца, в тайник е открит цял боен арсенал, включващ 9 пистолета, 400 бойни патрона, 300 газови патрона, въздушна пушка, старинни монети.

"Стрелецът е арестуван за 24 часа и тепърва ще се уточняват причините за саморазправата", допълни лаконично Табачка.

Според съседи на ул "Орлинска" не за първи път мъжът си позволявал да крещи по играещите наоколо деца, но за сефте стреля по тях.

"Добре че не се повтори трагедията в Лясковец", кръстят се комшиите на стрелеца. Преди три години Петко Петков стреля по играещи деца в училищен двор, а след това се барикадира в дома си. Последва полицейска акция, при която Петков застреля смъртоносно командоса Емил Шарков.

Снимка: pixabay.com

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама