Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6430129 www.bgdnes.bg

Пуснаха бияча на свидетел срещу Чоков

Вачо едва не уби с метална тръба Емил Марков, но вече е у дома

Под домашен арест е пуснат жестокият охранител Вачо Петков, който едва не уби свидетел срещу Ценко Чоков. Бабаитът работи като пазач на земите, които са собственост на скандалния кмет на село Галиче. Миналата седмица той и аверите му нападнали Емил Марков в центъра на града в 7 сутринта. Пред жена му и детенцето му Вачо потрошил черепа на Марков, крещейки, че трябва да оттегли показанията си срещу кмета Чоков.
Полицията се намесва едва когато Емил Марков пада в безсъзнание, а черепът му е отворен от ударите. Карат го по спешност в плевенска болница, където в продължение на 4 дни лекарите се борят за живота му. Докато Марков е още в реанимация, Вачо Петков е освободен след разпит. Малко по-късно е задържан отново за 72 часа с постановление на врачанската прокуратура. След престой в ареста съдът решава, че Вачо едва ли ще се опита да бяга или да бие отново и го пуска под "домашен арест".
Така страховитият побойник вече се наслаждава на домашния уют, както и синът на Ценко Чоков - Мартин, който също е пуснат под "домашен арест". За разлика от баща си Ценко, който вече е преместен от килията на софийския зандан в МВР болница.
В четвъртък Ценко и Мартин ще се съберат в залата на специализирания съд, където ще бъдат изправени пред жертвите си. Двамата са с обвинение в ръководене на престъпна банда за тормоз и рекет, а магистратите ще чуят ужасяващите разкази на над 20 души от Галиче.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама