Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6430134 www.bgdnes.bg

Мейзер поне още месец в Сливенския

Отложиха присъдата по искане на адвокатите й

Протокол от вчерашно заседание стана причина Анита Мейзер да не чуе присъдата си още месец. Делото бе отложено по искане на мастития й столичен адвокат Петър Чалъмов. Той неочаквано пожела да се запознае със стенограмата и да се възползва от правото си на възражения, ако има такива. Подобно искане бе определено като безпрецедентно от останалите му колеги в защитата на скандалната силиконка, които научиха също в залата за спонтанното му решение.

"Не е ясно защо съдът уважи молбата му, при условие че той присъстваше на заседанието и чу със собствените си уши всичко", плахо коментираха юристите, които останаха зашеметени от нестандартното, но законово решение на Чалъмов.

Реклама

Така Анита ще продължи да се подвизава в Сливенския затвор до следващото заседание през октомври. Тя е обвинена в непредумишленото убийство на съпруга си Николай Димов, открит удушен в дома й през август миналата година. Окръжният съд във Варна й даде 3 години затвор за престъплението, но апелативните магистрати го отмениха и в момента тя продължава да е ВИП арестантка, макар и без присъда. Съдиите отказват да я пуснат на свобода, а адвокатът й Чалъмов е категоричен, че Мейзер е невинна и жертва на нелеп инцидент.

Самата Анита коментира пред "България Днес“, че не се смята за виновна и че ще посегне на живота си, ако бъде осъдена. Тя е категорична, че всеки ден в пандиза е пагубен за нея поради нестихващ тормоз от завистливи съкилийнички.
"Изкараха ме по-черна от дявола, но когато изляза, ще видя как да изчистя името си", закани се скандалната силиконка. Междувременно в съдебната зала и дума не става за преобразуването на обвинението в по-тежко. Дори се заговори и че второто обвинение - за даване на подкуп на полицай, ще отпадне и Анита ще се размине с условна присъда.
"Всички наши искания бяха отхвърлени от съда до едно. Нямаме обяснение за това решение на магистратите, тъй като според тях има нужда от допълнителни процедури, за да се установи истинската причина за смъртта на Николай Димов.

По думите на Анита във фаталната вечер Ники я накарал да стегне около врата му свински опашки. След това да върже ръцете и краката му, а той да скъса връзките с напрягане на мускулите. Внезапно Ники започнал да се души, но Анита не разбрала. Опитала се да среже опашките, но били твърде впити в кожата му и Димов издъхнал пред очите й.

Близките на Димов обвиняват директно Анита за смъртта на Николай, но към момента разследването не е открило достатъчно доказателства в тази насока. Допълнителни експертизи също не са назначени, коментираха участниците в процеса от двете страни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама