Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6445031 www.bgdnes.bg

Нокаутират в меле ченге в Галиче

Трима си трошат костите насред скандалното село

Полицай е нокаутиран при опит да прекрати масово меле в село Галиче, станало известно покрай ареста на неговия кмет Чоков, съобщават колеги на пострадалия.
Боят се разиграва минути преди полунощ във вторник. Сигналът до Районното полицейско управление в Бяла Слатина е получен в 23,55 часа. Притеснен жител на село Галиче се обадил на спешния номер 112 и съобщил, че насред селото трима души се бият до смърт.
Двама униформени са изпратени на място, за да проверят какво се случва. Щом слизат от патрулката си, заварват тримата агресори, които жестоко се налагат с юмруци и ритници. След като биячите не се подчиняват на заповедта на униформените да прекратят мелето, следват няколко предупредителни изстрела във въздуха, но и те не дават резултат. Затова двете ченгета се врязват в боя и застават между тримата агресори. В тъмнината обаче удар в лицето получава и единият от униформените, след което изпада в безсъзнание. Колегата му веднага се обажда за подкрепление и Бърза помощ.
На място пристигат още полицаи, които в крайна сметка успяват със задружни усилия да прекратят боя. В ареста са откарани двама от агресорите.
От полицията не уточняват колко сериозни са раните на пострадалия им колега. Съобщават единствено, че в ареста са задържани двамата побойници, на 20 и 34 години. Не се уточнява и дали участниците в мелето са употребили алкохол или други упойващи вещества.
По случая е информирана Районната прокуратура в Бяла Слатина и е образувано досъдебно производство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама