Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6445049 www.bgdnes.bg

Адриан отвлечен като Милянкова

Филмът "Под прикритие" вдъхновил бандитите

Сцена от сериала заснета на метри от мястото, където е държан младежът

Екип на "България Днес"

Кримисериалът "Под прикритие" вдъхновил похитителите на сина на шефа на "Софавто" Тони Златков - Адриан. Това научи "България Днес" от близки до разследването.
Младежът бе освободен невредим в неделя вечерта, след като прекара 11 дни в плен и за живота му бе платен солиден откуп.
След като получават договорените пачки, похитителите на Адриан Златков го оставят на 20 километра от София, на метри от крепостта "Урвич". Мястото е същото, на което инспектор Попов (Владо Пенев) скрива Съни (Ирена Милянкова) по програмата за защита на свидетели, след като е разпитана за бизнеса на Джаро във втори сезон на сериала. Именно в този регион ченгетата предполагат, че е държан и Адриан Златков.
Веднага след като е получена информацията, че младежът е освободен, на място са изпратени няколко полицейски екипа, които да направят претърсване сантиметър по сантиметър от Панчарево, през Кокаляне, чак до Долни Пасарел в търсене на следи от похитителите.


Адриан Златков бе отвлечен на 30 август на метри от дома си в софийското село Герман. Младежът е похитен и натикан в бяла "Шкода Фабия" със син буркан и затъмнени стъкла от група мъже, преоблечени като полицаи. Бандитите отпрашват в посока Околовръстното шосе на София.
Час след отвличането бащата на Адриан - Тони Златков, минава по същия път и забелязва луксозния "Мерцедес" на сина си изоставен край гробищата в Герман. Притеснен, че се е случило нещо лошо, той веднага отива до колата. Там той вижда, че телефонът и документите на Адриан са там, но от него няма и следа. Подава сигнал до полицията и само за минути районът е отцепен.
Няколко часа по-късно е открита опожарена бялата "Шкода Фабия", с която е извършено похищението, бутната в дере край пътя София - Самоков.
Според разследващите веднага щом заличават колата на похищението, бандитите прехвърлят Адриан в предварително скрит очукан високопроходим джип и настъпват газта към софийското с. Кокаляне. Похитителите минават по заобиколен черен път край селото, за да не бият на очи. Така Адриан е откаран в пристройка към изоставена къща във вилната зона, в която няма постоянно живеещи хора, твърдят разследващите. Именно там в момента се извършва оглед на всеки сантиметър от района в търсене на следи от бандитите.
"Адриан е бил с качулка на главата през цялото време и не успя да ни даде насоки къде точно е държан. При разпитите той обясни, че малко след като е прехвърлен във втората кола, е усетил друсане като движение по черен път", обясни източник от разследването.
Ченгетата са категорични, че избраното от похитителите място, а именно в подножието на Плана планина, е идеално за укриване. Обхватът и на трите мобилни оператора там често се губи и е трудно проследяването по клетки на телефона. Районът е слабо заселен, но комуникативен. Има множество черни пътища, които излизат на централното шосе за Самоков.
Според криминалисти районът на крепостта "Урвич" не е единственото място, на което е държан похитеният Адриан. Възможно е младежът да е бил преместван в изоставена къща в района на Долни Пасарел, твърдят неофициално източници от разследването. Там също се извършват мащабни огледи, разказват жители на района.

Реклама

Баретата също покосен като Ирена

Адриан Златков не е първият, който става жертва на сериала "Под прикритие".
През 2013 година бе направен опит за покушение срещу сочения за наркобос Златомир Иванов-Баретата пред входа на столичната Съдебна палата. Поразителна е приликата между атентата срещу Иванов и сцена от сериала, в която убиват Съни. Във филма героинята на Ирена Милянкова е покосена от снайперист в двора на Съдебната палата, където влиза, за да даде показания. Нейният убиец стреля от последния етаж на сградата и я улучва смъртоносно.


Едва година по-късно сцената се разиграва в реалния живот. Златко Иванов-Баретата е прострелян с 4 куршума пред входа на Съдебната палата, където отива за поредното дело срещу него. Снайперистът също стреля от последния етаж на срещуположната сграда. За разлика от героинята на Милянкова, Баретата оцеля като по чудо. До ден днешен той не се е възстановил напълно, не са открити и авторите на атентата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама