Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6449001 www.bgdnes.bg

Влайков наряза сина ми с бутилка и му се размина!

Нови разкрития за скандалния общинар след убийството във Виноградец

Двама адвокати ни отказаха да се заемат със случая, защото "нямало смисъл"

Екип на "България Днес"

"Един обикновен бияч, това е Лазар Влайков. Разминава му се всеки път, защото има гръб в районната прокуратура. Наряза сина ми с бутилка от уиски, но случаят се потули. Двама адвокати отказаха да ни защитават в съда, защото "нямало смисъл". Това разказа пред "България Днес" Йордан Бончев, баща на Спас, пострадал от общинаря през 2014 година.
"Синът ми Спас отива със семейството си във Виноградец, където Лазар Влайков има винарна. Има някакъв проблем и се скарва с барманката на заведението, след което си тръгва. На другия ден Лазар Влайков започва да го търси. Спас му предлага да отиде до дома му и да се разберат. Така и става", започва разказа си Йордан Бончев.
"Лазар Влайков отива с джипа си пред къщата на сина ми, но не слиза от колата. "Слез от тоя джип и ела да се разберем по мъжки!", предизвикал го Спас. Лазар се изправя очи в очи със сина ми и в крайна сметка накрая се разбрали, дори си стиснали ръцете", обяснява Бончев, но това било само началото.
"На 29 декември около 2,00 часа вечерта кумът на Спас му се обажда по телефона, че са се събрали в един обувен цех на края на Виноградец и играят белот. Кани и него да отиде. Спас взима със себе си двама свои приятели и тримата тръгват. Още с влизането си в цеха синът ми вижда Влайков със същата барманка, с която става скандала няколко дни по-рано. "Да ти e*а твойта майка, прасе такова", скочил на бой Лазар", продължава бащата с бруталния си разказ.
"Първо Влайков удря сина ми и Спас отвръща, Лазар залита и пада на земята, но двама негови приятели също скачат на помощ и нокаутират Спас. Той пада на земята, а през това време Лазар Влайков хваща празна триъгълна бутилка от уиски и с все сила цапардосва момчето ми по главата. Шишето се чупи и гърлото остава в ръката на Влайков. С него той започва да реже където свари - по лицето и шията на Спас", разказва още бащата.
"Все пак успяват да измъкнат сина ми от цеха и да му спасят живота. Закърпен е в болницата и си вади медицински документ, за да започне съдебно дело и да си търси правата", обяснява Бончев.
Спас Бончев си намира адвокат, но още на втората им среща той се отказва да го защитава.
"Намерихме втори адвокат, но и той ни отказа. Заяви, че "нямало смисъл". Било все едно да съдим сами себе си", обяснява Йордан Бончев.
"Не търсим отмъщение или възмездие. За нашето семейство този случай отдавна е приключил", добавя в заключение Йордан Бончев.
Инцидентът със Спас Бончев, оказва се, не е единственият, в който е замесен Лазар Влайков. През годините редица побоища са потулени и излизат наяве едва след като ексобщинарят е арестуван във връзка с убийството в ресторант "Градина".
През 2008 година Лазар Влайков е обвинен в побой над 25-годишния Иван Стоянов. След 3 години съдебна сага общинарят е обявен за невинен. Действал под влияние на афект, а Иван Стоянов го е предизвикал.
Без наказание се измъква Лазар Влайков и през 2012 година, след като намушква 5 пъти с нож след спор Тодор Стоянов. Делото също приключва в полза на ексобщинаря.
Лазар Влайков е замесен в побоя и на момчето от Виноградец Антон Джалев и сестра му Иванка, твърдят хора от Виноградец.

6-годишният Юри ли е гръмнал кръчмаря?

Името на Лазар Влайков бе замесено в убийството на ресторантьор в пазарджишкото село Виноградец. На 31 август вечерта по време на детски рожден ден с личния боен пистолет на общинаря бе убит собственикът на ресторант "Градина" Наско Тонкев. Според присъстващи на инцидента спусъка натиска 6-годишният Юри, но роднини на убития твърдят, че самият Лазар Влайков е произвел фаталния изстрел.


Общинарят в момента е с мярка за неотклонение "домашен арест", след като бе обвинен, че не е спазил необходимите мерки за сигурност при съхранение и държане на огнестрелно оръжие. Назначени са редица анализи, които трябва да разкрият истинския автор на престъплението.
Резултатът от назначената съдебно-медицинската експертиза показва, че куршумът е влязъл от лявата страна на тялото на простреляния Наско Тонкев, в посока от долу на горе. Според свидетелски показания обаче детето е стояло от дясната му страна.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама