Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6450208 www.bgdnes.bg

Галеви стават пенсионери в Сардиния

Купуват имение на острова

Искат за живеят 100 години, ще бъдат съседи на куп знаменитости

Ваня ТОДОРОВА
Сардиния са избрали за свое убежище изчезналите дупнишки мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като Братя Галеви, без да имат никаква роднинска връзка помежду си. Слухът за новото местонахождение обикаля Дупница от известно време.
Само след около три години Галеви ще бъдат свободни граждани, тъй като тогава ще изтече давността на техните присъди.
Според запознати бегълците от правосъдието, за които се твърди, че са извън Европа, вече са започнали да подготвят своето завръщане на Стария континент. Говори се, че Галеви имат план за организация на живота си, след като се окажат свободни граждани, а снимките им бъдат свалени от страницата на издирваните от Интерпол.
Източници на "България Днес", пожелали анонимност, но изключително добре информирани, твърдят, че Братя Галеви са избрали остров Сардиния в Средиземно море за свой нов дом. Там щели "да живеят като европейски пенсионери с бели сламени шапки, а бизнесът им ще движат техните наследници", разказват познати на скандалните бивши командоси от отряда за борба с тероризма. Според тях видните им съграждани нямали никакво намерение да отсядат за по-продължителни периоди от време в България заради "пълната мизерия" тук. Те изчезнаха от страната преди пет години, за да не лежат в затвора за рекет и изнудване.
Още миналото лято дъщерята на Пламен - Светослава, която в социалните мрежи се подвизава като Светла, пусна снимки от почивката си в приказно красивия остров. Според източниците ни момичето е било там няколко пъти с майка си Емилия и брат си Георги, за да оглеждат имоти и да закупят имение. Именно то впоследствие щяло да бъде използвано като резиденция на бившите командоси. Според градската мълва в Дупница Галеви планирали да се установят в покрайнините на град Олбия, защото в него има летище и там анонимността им ще бъде скрита в градската среда.
Изборът на Сардиния не е случаен. Тя привлякла бегълците от правосъдието с изключително добрите условия. Островът се нарежда на първо място в света заедно с Окинава по продължителност на живота. Там живеят голям брой столетници. В Сардиния от години се отглежда само екологична земеделска продукция и това гарантира наистина високо качество на живот. Братя Галеви винаги са били много взискателни към храната и напитките. Известно е, че докато се подвизават в имението си в село Самораново край Дупница, имат на разположение по всяко време на денонощието свой личен готвач, припомнят техни бивши служители пред "България Днес".


Друго предимство на Сардиния е, че е на по-малко от час и половина от България, но в същото време островът е доста непознат за масата нашенци. Причината за това е, че няма редовна самолетна връзка, а само през лятото се пускат чартъри. През останалото време на годината има удобни връзки от Милано, а и от всяка друга част на света.
Не на последно място на острова Галеви могат да се виждат със свои бизнес партньори, още повече че няма истински заможен бизнесмен или светска звезда, която да не разполага със свой имот там. Дори самият Путин е закупил чрез подставено лице красива вила в курорта Коста Есмералда, твърдят чужди сайтове. Вила за 500 млн. евро в Сардиния имаше и скандалният бивш премиер на Италия Силвио Берлускони. Тази концентрация на известни хора, от друга страна, гарантира и безопасност. Сардиния е едно от най-спокойните места в света. Там на практика няма престъпност, показват полицейските статистики.

Търсят ги от пет години

Двамата бивши командоси Ангел Христов и Пламен Галев изчезнаха от страната, за да не влязат в затвора. Това стана през 2012 г., когато Върховният касационен съд потвърди присъдите им и те трябваше да бъдат прибрани в пандиза, за да изтърпят наказанията си.
Галев получи 5 години лишаване от свобода, а Христов – 4, заради ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване. Двамата избягаха от страната и бяха обявени за издирване от Интерпол. Оттогава се носят различни версии за тяхното местонахождение, но нито една не е потвърдена от официални източници. Повечето от тях са свързани с различни екзотични дестинации извън Европа.




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама