Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6453019 www.bgdnes.bg

Майката на скандалната певица, Шенай Мурад: Социалните ни погнаха за Сузанита

Не се е снимала в сексфилми, показва среден пръст на дявола

Добромир ДОБРЕВ

Коя е тя?

Шенай Мурад е съпруга на певеца Орхан Мурад и майка на добилата скандална популярност Сузанита. Тя е на 44 години, израснала в родопското село Грохотно. Сега движи собствен бизнес с дрехи. Освен това се е изявявала и на сцената, като има дует с Орхан. Шени успява да пребори коварната болест рак. Пред "България Днес" тя разкрива какво е истинското лице на Сузи. Обяснява и за проблемите, които има със социалните грижи заради провокативните клипове на дъщеря си.

- Г-жо Мурад, толкова ли е скандална дъщеря ви Сузанита?
- Изкуствено скандализираха нещата около Сузи, отколкото реално да се вижда нещо на клиповете й. Обидно е за цялото ни семейство как се подиграват с нас. Бяхме поканени в различни телевизии, но вече ще отказваме всякакви интервюта.

Реклама


- Радвате ли се, че Сузи проби толкова бързо в шоубизнеса?
- Не сме очаквали и търсили тази известност. Даже детето още само не разбира какво се случва. Не се прави на звезда. То е едно съвсем нормално момиче, на никой не е отказало снимка на улицата.


- Притеснява ли ви това, че е само на 14 години, а вече е толкова популярна?
- В България няма средно положение, а сме в двете крайности - едни я мразят, други я обичат. Аз съм се нагледала на какви ли не неща дори от по-малки деца. Хората по улиците си показват средни пръсти. А в нейния клип тя показва такъв жест на дявола. Не виждам нещо скандално и в бодито, с което е облечена. Иначе трябва да забранят във фейсбук всички под 18 години да си качват снимки по бански. Тя нито е чисто гола, нито е снимала сексфилм, че да я нападат така.


- Какви насоки давате на Сузанита в музиката като родители?
- Не можем да даваме съвети, защото с Орхан сме били в друга музикална среда. Аз слушам български рапърски песни с много по-мръсни и гадни текстове. Орхан прави много смислени песни, но няма визията, няма нито гърди, нито дупе. Това е дете на 14 години, което е искало да си направи едно лятно клипче с приятели. Тя сама си организира всичко. Като знам какъв ангел е, а какъв дявол я направиха в България...


- Какви проблеми срещате след нападките по адрес на Сузанита?
- Сега социалните са ни погнали да вървят след нас заради Сузанита. Те ли ще ми гледат детето по-добре от мен? Коя майка иска да възпита лошо децата си! Всичко е заради тези клипове. Тя просто е артистична. Нека да вземат на по-високо ниво да следят какво става по дискотеките, колко наркомания има там. Аз винаги съм с нея, когато ходи на участия по заведения. Аз шофирам, аз озвучавам, имаме си и бодигардове.


- В клипа на новата песен на Сузанита с Андреа също има доста скандални кадри.
- Андреа знаеше за какво става въпрос със Сузанита. Аз бях по време на снимките и частта със Сузи беше напълно невинна. След това си тръгнахме и не знаех за кадрите с останалите момичета. А и аз нямам право да се меся в клипа на Андреа. Сузи е само гост-изпълнител. Ако искат после, може и секс с Кубрат Пулев да си снимат.


- Това, че бащата на Сузи е такъв легендарен изпълнител и музикант като Орхан Мурад, до каква степен й помага?
- В по-голяма тежест е това сравняване с баща й. Това е нейното време. На всеки си му върви за годините да прави това, което желае. Повечето родители се правят на много строги и морални, но децата им правят скришно какви ли не глупости. Да, Сузи пуши цигари, защото аз съм й разрешила. Тя сама трябва да осъзнае после, че не трябва да го прави. Алкохол не употребява, въпреки че никога не сме я спирали да пие по половин чаша винце или бира. Аз винаги съм била с нея и родител, и приятел. С бой не се възпитава.

Реклама


- Можеше ли действително Сузанита да влезе в къщата на „ВИП брадър“?
- Абсолютно никакви разговори не е имало. Нарочно се тиражираше това, за да има интерес към предаването. Много е относително дали бих я пуснала в такова риалити за в бъдеще. Зависи какво се цели и какво искат да покажат.


- Музикалната кариера на Сузи може ли да попречи на училището?
- Няма как да стане, тя е добро дете. Сега е в осми клас. Сигурна съм, че добре ще се разбира с новите си съученици. Основната й задача сега е да учи. Настоявах да бъде в обикновено училище. Тя иска да изучава фризьорство, грим, мода. Умее от малка да се справя перфектно с тези неща. След това иска да продължи с психология.


- Как славата промени живота й?
- Сузи вече няма тази свобода да излиза свободно навън. Страхуваме се за нея, защото е малка. Не искам да я пускам дори с приятели и приятелки да седне някъде. Сама ще си я карам и вземам от училище. Сигурна съм, че в класа бързо ще я разберат, че не е по-различна от всички останали.


- Има ли време за гаджета? Заедно ли са с модела Ерик Трифонов?
- Ерик е страхотно момче, уважаваме се с него. Той много си я обичаше. Бяха гаджета, но после Сузи реши да прекратят връзката си. Нищо не става насила. Тя иска да не се съобразява с гаджета, прави си това, което на нея й харесва. Сузи се разви много бързо, още от 10-годишна. Аз не мога да направя нищо срещу природата.


- Има ли ново гадже?
- Няма никой в момента и не иска. Ухажорите сега постоянно се увеличават. И тя като ги отреже, започват да говорят против нея.


- Обиждат ли я подигравките, че има голямо чело?
- Прекалено много. Хората обиждат нея, а свалят шапка на Анджелина Джоли, която има същото чело. Това е едно красиво интелигентно високо чело, каквото и баща й има.


- В събота отпразнувахте 15-ата си годишнина с Орхан Мурад. Колко специален е този ден за вас?
- Откакто съм оперирана от рак, искам всяка една годишнина, всеки рожден ден да го празнувам като за последно. Вярвам в себе си, но ракът е като бомба със закъснител, не знаеш кога може да те изненада. Животът ми се промени много, след като преборих болестта. Най-важното нещо за мен е да радвам Орхан и децата ми да постигнат мечтите си. Сега туморните ми показатели отново не са добри. Започна да ме удря в коремната област.


- Разбира ли се Сузи с по-голямата си сестра Александра от вашия първи брак?
- Те са сестри и е нормално да се карат до една определена възраст. На приливи и отливи са. Кака й е по-интелигентна и учена, обича правия път. Докато малката е по-отворена за живота, обича веселбата и компаниите.

Снимки: Личен архив, Фейсбук

Реклама
Реклама
Реклама