Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6453188 www.bgdnes.bg

Атентат срещу адвокат на Чоков

Домът на Цветелина Йотова е запален с коктейл "Молотов"

Юристката подозира сина на най-големия враг на управника на Галиче

Ваня ТОДОРОВА
Атентът е извършен срещу адвоката на скандалния кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков. Неизвестни престъпници запалили с коктейл "Молотов" жилището на Цветелина Йотова на ул. „Иванка Ботева" във Враца посред нощ. Бандитите залели със запалителна течност входната врата на апартамента и драснали клечката. Вътре по това време спели адвокат Йотова, синът й и бременната му приятелка. Младежът чул в просъница пукота от горящата врата и скочил сам да гаси пламъците. От многото дим той е обгазен и не се чувства добре, затова вече е потърсил лекарска помощ.
"От 20 години съм адвокат и заради работата ми нямам конфликти с никого. Консултирала съм многократно Ценко Чоков по негови граждански дела, като дори и в момента съм в добри отношения със семейството му. Вероятно това е и причината отново да се опитат да ме запалят", заяви адвокат Йотова. Тя вече е дала обяснения пред разследващите и е посочила имената на няколко души, за които подозира, че може да са свързани с бруталното посегателство. Един от тях е синът на Лунгара - Веселин Попов-младши, съобщава "24 часа". Йотова твърди, че преди половин година той я заплашил, че ще я подпали.
"Веселин беше приятел със сина ми. Бяха съквартиранти във Варна. Баща му го беше изгонил и живееше вкъщи. Готвила съм му, а сега какво става", недоумява адвокат Йотова, която е близка на Ценко Чоков. Задържаният за рекет и изнудване кмет на Галиче и бащата на Веселин – Лунгара, са в конфликт от години. Лунгара бе арестуван след сигнал за заплахи от жената на Чоков. Сега и двамата са в ареста. Според една от версиите Лунгара и Ценко са непримирими врагове, тъй като Веселин Попов се целел в кметския пост на Галиче и се опитвал всячески да отстрани конкурента си Чоков. Друга хипотеза свързва техните борби с подялбата на не особено чист бизнес. Според прокуратурата Лунгара е един от най-бруталните лихвари в Северозападна България. Силови акции срещу длъжници се свързват в неговата групировка от "лейтенанти" за разчистване на сметки.
"Не съм заплашвал тази жена", твърди Попов-младши пред Нова телевизия. Той твърди, че Йотова е близка на Чоков. "Заедно откраднаха много земя, а синът й имаше лаборатория за синтетични наркотици, разпространяваше дрога", допълва синът на Лунгара. По думите му това е публична тайна.
Палежът на жилището е вторият случай, в който бандити посягат срещу имот на адвокатката. На 6 срещу 7 октомври 2016 г. отново със запалителна течност е залята вратата на имот на юристката, който се намира на ул. "Хан Крум" в Бяла Слатина. Към момента не е известно да има задържани за посегателството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама