Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6455155 www.bgdnes.bg

Биатлонистът Владимир Илиев: Още не съм постигнал максимума

Европейският шампион по биатлон Владимир Илиев сподели, че още не е постигнал максимума на своите възможности. Той се надява да направи големия пробив на олимпийските игри в Пьонгчан през 2018.

"Има още какво да подобрявам - коментира националът пред "България Днес". - Големият ми резерв е в стрелбата. На последните три световни първенства един точен изстрел ме лиши от медал."
Илиев подгря по страхотен начин своята подготовка за новата състезателка година. Той спечели титли в спринта и преследването от държавното първенство.
"Всичко върви нормално за момента - добави биатлонистът. - Важното е, че няма контузии и заболявания. На държавното първенство проверихме нивото. Засега нямам оплаквания. В сряда сутринта заминаваме за първия лагер на сняг. Той ще е в Австрия. Ще останем 17 дни на глетчера. Доколкото разбрахме, има пресен сняг. Важното е да изградим усещане към ските."
Илиев остана на 32-о място в генералното класиране за Световната купа през миналия сезон. Той показа най-добри резултати в спринтовете.
"Планираме да направим контролни състезания с шведския отбор преди първия старт за Световната купа в Йостершунд - допълни Владимир Илиев. - Това ще ни бъде въвеждането в същинските надпревари."
Зимната олимпиада в Пьонгчан е основната цел за сезона пред Илиев и останалите национали.
"Няма да правим някакви по-сериозни промени в състезателния график предвид Игрите в Корея - обясни водещият български биатлонист. - Ще участваме на всички стартове от Световните купи. Има вероятност да пропуснем само някоя от дисциплините."
Националният отбор няма да се аклиматизира дълго със специфичните условия в Южна Корея.
"Пристигаме 3-4 дни преди първия старт - разказа Владимир Илиев. - Вече два пъти сме ходили там, включително и на Световната купа през миналата година. Няма да правим някакви по-специфични настройки в режима на спане, а ще си спазваме европейското време."
Илиев отчете и все по-добрата работа на техническия екип, който се грижи за ските.
"Всички заедно се учим - смята българинът. - Опитваме се всяка година да дадем малко повече. Хубавото е, че сме обезпечени като тренировка и условия."

Снимка: Ройтерс

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама