Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6456630 www.bgdnes.bg

Феновете на "Манчестър Юнайтед" пеят: Пенисът на Лукаку е до коленете

"О, Ромелу Лукаку, той е нашият белгийски гений. С 24-инчов пенис, той вкарва за нас! Проточил го е до колене. О, Ромелу Лукаку..."
Тази песничка се пее на трибуните на "Олд Трафорд" по време на мача "Манчестър Юнайтед" - "Евертън", спечелен от "червените дяволи" с 4:0.
Тъмнокожият нападател се отличи с едно попадение за успеха. Самият Лукаку едва ли е подозирал, че скандирането, което възхвалява неговото мъжко достойнство и футболните му умения, ще предизвика расистки скандал на Острова.
Но се случи точно това.
Организацията "Кик ит аут", която се бори с расизма в английския футбол, влезе в контакт с "Манчестър Юнайтед" и настоя клубът да призове собствените си фенове да престанат да пеят песента. Според защитниците на човешките права частта, в която се пее за пениса на Лукаке, има обиден и дискриминационен характер.
Не се уточнява защо рефренът се възприема като унизителен, но вероятно става дума за наложеното схващане, че тъмнокожите мъже са изключително надарени...
"Свързахме се с „Манчестър Юнайтед“ по този въпрос и ще работим в тясно сътрудничество с клуба и Футболната асоциация, за да гарантираме бързата реакция - съобщиха от "Кик ит аут". - Ако получим допълнителни сведения за скандирания с дискриминационен характер, те веднага ще бъдат предадени на управляващия орган и извършителите могат да очакват наказания".
Официална реакция от страна на "Манчестър Юнайтед" все още няма.
Отборът се радва на перфектен старт както във Висшата лига на Англия, така и в Шампионската лига.
"Смятам, че представянето ни срещу "Евертън" беше много добро - коментира мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо. - Бяхме много силни особено през първия половин час, когато централните ни защитници бяха в тяхната половина. Пресирахме и не дадохме на противника шанс да ни застраши. След това те влязоха в мача. "Евертън" разполага с отлични играчи, които ни създадоха леки затруднения. Основната ни цел за тази среща беше да вземем преднина пред тимовете, които са в борбата за челните позиции, но загубиха точки. Успяхме да постигнем това."
В петия кръг от Висшата лига "Челси", "Тотнъм", "Арсенал" и "Ливърпул" не успяха да спечелят мачовете си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама