Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6456893 www.bgdnes.bg

Ритана родилка пак е бременна

След като убиха детето й със скокове върху корема, смелата Наташа показа наедряло коремче

Доли ТАЧЕВА

Почернената родилка Наташа от ловешкото село Глогово отново е бременна, научи "България Днес".
В края на април 2015 г. нейният случай потресе обществото с новината за смъртта на новороденото й момиченце. Тогава Наташа през сълзи разказа, че завеждащата АГ отделението в тетевенската болница д-р Нина Байчева е извадила бебето й с форцепс, който прилича на голяма щипка за салата. Освен това, за да излезе детето, са скачали върху корема й. Проверка на "Медицински одит" доказа думите на почернената жена. Бе установено и че приложените методи са предизвикали кръвоизливи във вътрешните органи и в храносмилателната система на новороденото.
2-години след тежката драма, която беляза завинаги живота на Наташа и семейството й, младото момиче грее от щастие. Причината е, че след няколко неуспешни опита със съпруга й Павлин отново имат възможността да станат родители.
"Когато спреш да чакаш нещо, то идва съвсем неочаквано, за да те направи много щастлив", сподели бъдещата майка.
Лекарката, виновна за смъртта на първородната й рожба, още не е наказана.
"Съдът в Ловеч я е осъдил на 2 години условно лишаване от свобода и без право да практикува професията си. Във Велико Търново тази присъда е потвърдена, но с изменението, че д-р Байчева няма право да практикува само на позицията акушер-гинеколог. Това решение е обжалвано пред Върховния касационен съд, който още не се е произнесъл", коментира пред вестника Пламен Караиванов, говорител на съда във Велико Търново.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама