Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6456896 www.bgdnes.bg

Три версии за изчезването на Лидия

Майка напуска дома си посред нощ

Господи, върни ми я, съсипани сме, ридае безутешно съпругът на перничанката

Христо ГЕНАДИЕВ

"На прага на отчаянието сме. Дъщеря ми не спира да плаче, но вярва, че майка й е жива и здрава и ще се върне, както и аз. Господи, моля те, върни ми я", през сълзи каза пред "България Днес" Павел Христов, съпруг на безследно изчезналата Лидия Христова от Перник.
Преди повече от десет дни 31-годишната майка става посред нощ от семейното ложе, слиза по външните стъпала на къщата на улица "Рила", която се намира в квартала над автогарата, и потъва вдън земя. До ден днешен няма ни вест, ни кост от младата жена. Ченгета и роднини неуморно издирват Лидия. Обходен е целият град, изоставени сгради, приятели и гористи местности, но от нея няма и следа.
"Всеки божи ден от сутрин до вечер обикаляме, но скъпата ми Лидия я няма", проридава Павел. От думите му става ясно, че въпреки усилията на полицията засега и те остават с вързани ръце. Властите коментират, че се прави всичко възможно да се влезе в следите на жената, като били предприети и разпити на част от криминалния контингент в района. На този етап разследващите категорично са отхвърлили хипотезата за каквато и да е връзка на съпруга Павел с изчезването на жена му. По непотвърдена информация екип от психолози и криминалисти са установили, че състоянието на мъжа говори за едно пълно неведение и въобще не можело да става дума за негово участие.
"Той е съкрушен, не е на себе си и само повтаря, че я обича и иска да се върне", казва близък на семейството, помолил за анонимност.
Това, че съпругът няма връзка, бе ясно от самото начало, но при подобни случаи винаги се тръгва от най-близките, за да се отхвърли или потвърди евентуална тяхна връзка с изчезването, коментира запознат със случая източник от МВР. В момента ченгета работят по две основни версии. Едната хипотеза допуска, че изпадналата в депресия Лидия е заминала някъде, без да се обади на семейството си. Не се изключва и вероятността да е посегнала на живота си. Другата версия е, че жената е станала жертва на престъпление. Именно поради тази причина криминалисти проверяват всички свърталища и подозрителни криминални лица.


Самият Павел твърди, че винаги много са се обичали с Лидия, били са постоянно заедно и тя по никакъв начин не е показвала, че нещо не е в ред. Единствената нещо, което я е тормозело, бил фактът, че от 8 години била безработна, като се грижела за детето си.
Павел е последният, който вижда Лидия. Часове преди изпаряването й по-рано майката вечеряла със съпруга си в дома им. После двамата си легнали, твърди Павел. По думите му след известно време Лидия се събудила и отишла до тоалетната. Когато се върнала, двамата отново заспали. Павел се събудил към 5 часа сутринта, леглото до него било празно, а от жена му нямало следа.
Полицията продължава да издирва Лидия, като апелира, ако някой има информация за нея, да се обади на 112. Павел посочва и собствения си телефон - 0892 70 25 73.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама