Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6456902 www.bgdnes.bg

Къци Вапцаров през сълзи: Без мен леля няма да оцелее!

Пенсионерите живеят с обидни пенсии и мизерстват, обречени са на смърт

Димана ДОЙЧИНОВА

Емоционална изповед на Къци Вапцаров трогна мнозина негови почитатели. Емблематичният водещ на култовото "Супершоу Невада" сподели, че без неговата финансова и морална подкрепа леля му е обречена на гладна смърт.
"Тя е на 85 години, от 5-годишна инвалид, с патерици, 45 години е работила и накрая - 240 лв. пенсия. С разходи за ток лятото 40 лв., зимата - 160 лв. От тези 240 лв. си купува лекарства, ремонтира си къщата, купува си храна, плаща данък, телефон, данък смет и така... Вие, които обричате нашите родители на гладна смърт, не сте хора, вие сте мозъчни и душевни инвалиди", написа с нескрит гняв Вапцаров.


За хората в обкръжението му не е тайна, че Къци е изключително чувствителен и раним мъж, готов винаги да помогне на човек в беда.
"В подобна ситуация не е само моята леля, а много, много други хора. Пенсионерите в България мизерстват с обидни пенсии. Много е тежко!", заяви пред "България Днес" Къци, потърсен за коментар по темата.
Пред вестника той коментира, че държавата ни е социално абдикирала и на възрастната жена няма кой друг да помогне освен самият той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама