Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6458847 www.bgdnes.bg

Лунгара и Чоков пак се хванаха за гушите

Войната не спира в село Галиче

С "Молотов" подпалиха дискотека на свидел срещу кмета, Ландърса се навъртал там

Дискотеката на враг на Ценко Чоков - Веселин Попов-Лунгара, изгоря във вторник вечерта. Малко преди 4 часа е метнат коктейл „Молотов“ в заведението. Лумналият пожар почти напълно унищожава кръчмата.
По документи той е собственост на сина на Лунгара - Веселин. Баща му излежава 7-годишна присъда в затвора, а Малкия Лунгар е свидетел срещу кмета на селото Ценко Чоков, който е подсъдим за рекет и палежи.
Огънят в заведението е избухнал ден преди Специализираният съд в София да проведе поредно заседание срещу него и бандата му. Той е обвинен в ръководене на престъпна група за рекет, като заедно с него подсъдим е малкият му син Мартин и още четирима души.


Заседанието продължава с разпит на над 20 души, които твърдят, че са тормозени и изнудвани от престъпната банда. Сред тях е Веселин Попов - Малкия Лунгар. Той трябвало да разкаже как е бил изнудван и бит от кметското семейство. Той обаче заяви, че заведението му е изгорено от хора на Чоков.
Според хора от персонала на дискотеката предната вечер и няколко дни преди пожара край дискотеката се навъртал един от охранителите на Чоковите имоти от с. Алтимир - мъж с прякор Ландърса. Избухналият пожар бил забелязан най-напред от гардовете на заведението. Подаден бил сигнал до 112. Пожарната, която идвала от Бяла Слатина, се забавила твърде много. Така огънят успял да унищожи по-голямата част от клуба.
Синът на Лунгара е категоричен, че огнената атака е поръчана от арестувания кмет Чоков. Тя е отговор на пожара от миналата седмица, когато умишлено бе драсната клечката на жилището на адвокатката и близка приятелка на кмета - Цветелина Йотова.
"Аз нямам конфликти с никого. Миналата година получих заплаха от един от основните свидетели срещу Ценко Чоков", посочи след инцидента адвокатката. Това е втори опит, в който е запален домът й. През 2016 година входната врата на дома й в Бяла Слатина бе залята със запалителна течност.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама