Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6459093 www.bgdnes.bg

Паравоенни готвят линч над депутати

"Ако нашите момчета бъдат намерени за виновни и осъдени, всички ние тръгваме за София и ще щурмуваме парламента. Ще премахнем веднъж завинаги, ако трябва с насилие, онези 240 гнили ябълки, скрити зад стените му", заяви гневно пред "България Днес" говорителят на воинския съюз "Васил Левски" Иво Борисов. Повод за коментара на мъжа е процесът, който се води срещу трима от членовете на организацията, обявила се за патриотична.

Делото срещу облечените в камуфлажно облекло мъже в Бургас вчера бе отложено за 26 октомври. Това се наложи, тъй като тримата обвиняеми поискаха процесът да протече по общия ред и отказаха да се признаят за виновни. Светлозар, Атанас и Стойчо от паравоенната организация са на подсъдимата скамейка за побоя над Иво Дошев и Иван Иванов от 30 юни 2016 г. В морския град тогава по време на протест срещу шествие на бруталните руски рокери, известни като "Нощните вълци", протестиращите бяха погнати от воинския съюз "Васил Левски". Ченгета едва успяха да усмирят вкопчилите се в зверско меле русофили и русофоби. Интернет пространството бе залято от клипове, на които се вижда как коравите мъже във военни дрехи повалят на земята мъж и го ритат, блъскат и обиждат, като полицаите на място едва ги разтървават.
"Не сме виновни за нищо. Всичко бе една организиран провокация, а ние просто искахме да се снимаме с "Вълците", добавя Борисов. Той е категоричен, че ако след месец неговите приятели бъдат осъдени, членове на организацията от цялата страна ще се спуснат към Народното събрание в София и са готови с насилие да въдворят справедливост в страната.
"Когато си поставен в неизбежност срещу тиранията, ти имаш право на бунт. Готови сме на всичко само за да махнем гнилия пълнеж в парламента, който трови живота на българите от години. Това не е нападение, а отговор на едно насилие с друго. Както се казва - каквото повикало, такова се обадило", не спира да се кани говорителят на воинския съюз.
От дейността на организацията и снимковия материал, публикуван на нейната страница, се вижда ясно, че десетки нейни членове вече са провели сериозно военно обучение. По време на тренировъчната операцията "Южен щит" те са симулирали въоръжени нападения, превземане на сгради, тактическа отбрана и справяне в екстрени военни сблъсъци. Някои от членовете дори са в пълно бойно снаряжение с автоматични оръжия, бронежилетки и ножове.
От думите на участниците в организацията става ясно, че те нямали друг варианти за защита срещу несправедливостта освен организирания бунт, бил той дори и въоръжен.
Сблъсъкът по време на посещението на т.нар. "Вълци на Путин" разбуни духовете между привържениците и противниците на влиянието на руската политика у нас. Заради плакати "Путин е терорист номер 1" и "Комунизмът е равен на фашизъм" се стигна до побоища посред бял ден и арести в Бургас.

Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама