Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6459124 www.bgdnes.bg

На обекта след 38 медала!

Историята на Руска Лазарова и защо смени борбата с бокс и строителство

Димана ДОЙЧИНОВА

12 златни, 17 сребърни, 9 бронзови - общо 38 медала от републикански първенства по борба има Руска Лазарова в своята професионална кариера.
Днес животът я е изправил пред редица трудности - няма дом, нито пари и затова е принудена да се труди като общ работник по строителни обекти и жилища, плачещи за ремонт. Лазарова страда и задето няма къде да тренира и новия си любим спорт - бокса.
"Да, смених борбата с бокс. След 38 медала в борбата никой не ме прати да се състезавам на сериозни срещи в чужбина. Ходила съм единствено в Тунис, където съм партнирала на тунизийки. Пращаха ни там, за да се учат африканките на тънкости до по-силни съперници, каквито сме българките! В един момент просто осъзнах, че няма смисъл да давам всичко от себе си, след като не ме пускат да се боря в по-престижни първенства. Така започнах да се боксирам", коментира пред "България Днес" Роси.

32-годишната жена е израснала в домове за сираци. В сиропиталищата е преживяла ужасяващи моменти и е имала нелеко детство. Била е изнасилвана, когато е съвсем малка. Въпреки липсата на родителска обич и подкрепа Лазарова израства с дисциплина и постоянство в спорта, никога не се поддава на тийнейджърски грешки и пороци. Никога не позволява трудностите да я нокаутират.

"Руска е много добро момиче, заслужава да й се помогне. Сега е в Стара Загора, където работи на един обект. Съвсем сама се научи да шпаклова, боядисва, измазва. Върши мъжка работа и не се предава. Досега не съм я чул да се вайка и оплаква", посочи пред вестника нейният добър приятел Сашо.
"Трябва да си намеря квартира в София, но в столицата искат предплата за наем, а аз нямам никакви финансови възможности. Ще ми се да тренирам бокс по-сериозно, в професионална зала", казва Роси.
Лазарова се вълнува като дете от предстоящата среща на най-добрия български боксьор Кубрат Пулев с настоящия световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа.
"Сърцето ми препуска от вълнение. Стискам палци на Кубрат!", казва Роси. Тя не познава лично Пулев, но се надява нейната история да достигне до него и той й помогне да тренира бокс в професионални условия, а не на аматьорско ниво.
"Свалих много килограми, след като спрях с борбата. Сега съм по-слаба и перфектна за бокс. Има една поговорка - винаги се страхувай от жилавия!", казва през смях спортистката.

Който има желание да се свърже и помогне на Руска Лазарова може да го направи на телефон: 0892 / 75 78 58 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама