Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6460534 www.bgdnes.bg

Наематели опустошиха етаж на блок

Пожар изпепели жилище, нанесе щети и на съседните му в "Надежда"

Бисерка БОРИСОВА
Наематели напълно съсипаха апартамент и нанесоха щети на околните му, причинявайки голям пожар в жилищен блок в столичния квартал "Надежда 1".
Основната версия е за пламнала газова бутилка, споделиха пред "България Днес" живеещи в сградата. Апартаментът, който се намира на 12-ия етаж, пламна като факла в следобеда на 18 септември. Инцидентът се размина без жертви, но в момента целият етаж е опушен, а самият апартамент е като след бомбардировка. Вече няколко дни хамали се опитват да разчистят опожарената покъщнина, за да може да започне мащабно ремонтиране.


"Не познаваме добре хората, които живееха в апартамента, наематели са. Не са създавали проблеми във входа. Собственикът не живее тук и не е идвал често, съчувстваме му", сподели млада жена, която живее в същия вход.
Щети има и в жилището над пламналия апартамент, което също е опушено, разказаха съседите. "България Днес" успя да открие собственика на изгорелия апартамент, но той категорично отказа да разговаря с вестника и да дава подробности.
"Нищо няма да коментирам, това са лични неща", категоричен бе възрастният мъж.
Той вече е поискал оценка на щетите. "Не вярваме да има застраховка, но най-вероятно докладът с щетите ще бъде връчен на наемателите, които ще трябва да ги покрият. Но ако нямат договор за наем, става трудно", коментираха комшиите.


От столичната пожарна отказаха да дават подробности за причините за инцидента. "Това е информация, която се предоставя само на собственика", заявиха от пресцентъра на пожарната. В официалния доклад на пожарната като предполагаема причина е записано "небрежност при боравене с открит огън - възпламеняване на горими материали в обема на стаята от източник с открито пламъчно горене", което потвърждава споделеното от съседите, че става въпрос за гръмнала газова бутилка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама