Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6460668 www.bgdnes.bg

Митьо Очите и Магарето се готвят за атентат

Димитър Желязков - Митьо Очите и дясната му ръка Кольо Маринов-Магарето се готвят за нов атентат, научи "България Днес".

Въпреки че несебърският Ал Капоне, спечелил си заслужената славата на недосегаем и безсмъртен, е преживял няколко кървави покушения срещу себе си, трескаво се подготвя за нова гангстерска война за разпределение на наркопазара. Според достоверни източници от подземния свят Очите и Магарето от месец насам набирали нови доверени главорези, като ежедневно тествали тяхната лоялност към групировката. Стигало се дори до симулации на въоръжени нападения и инсценировки на спецакции. Мераклиите да постъпят в редовете на бандата на Желязков били подлагани на мъчения и побоища, като само най-коравите подписвали т.нар. кървав договор с работодателя си.
Новите мерки за сигурност и подмяната на целия апарат в системата на Очите идва веднага след възстановяването на боса от престрелката в ресторант "4 you" на Слънчака от миналото лято. След свада за разпределение на територия между Очите и смъртния му враг Божидар Кузманов - Божо Кравата тогава, Желязков пада смъртно ранен, а гардът му Александър Алексиев загива на място. Операции за стотици хиляди изваждат за пореден път от гроба Желязков и за половин година той отново е в играта. Очите бие веднага шута на всичките си главорези, като до него остава само вярното Магаре. Докато новите батки се подготвят за мечтания "кастинг", Желязков поверява живота си на двама брутални братя от свързаната с него охранителна фирма "Аркус". Биячите, за които се говори, че имат и тактическа и военна подготовка, се превръщат в сянка на боса. В техни ръце е оставен и подборът на бъдещите гавази.


Извънредните мерки, които е предприел Желязков, са свързани с агресивната му политика за завземане на изплъзналите му се наркотържища по Черноморието. Макар и ненадминат авторитет в бизнеса обаче, ченгета и бандити са на мнение, че Очите вече е в своя залез и новоизлюпените герои правят всичко възможно да го премахнат.
Много нови момчета, ръководени от бивши съратници на Очите, са на мнение, че той е изпята песен и е време да си ходи, ако трябва и с краката напред, споделят източници от МВР. От думите им става ясно, че къртици постоянно снасят информация, че кипи трескава подготовка за нова нарковойна, чиято цел е именно премахването на недосегаемия Желязков.
Междувременно и магистратите също вдигнаха мерника на боса. Преди броени дни стана ясно, че делото срещу бандата на Божо Кравата, което трябваше да влезе в съда в края на месеца, е върнато за доразследване. Причината била, че изникнали нови доказателства срещу Очите. По непотвърдена информация става въпрос за това, че негови хора умишлено предизвикали кьотека и стрелбата във "4 you", като има данни, че Магарето, Очите и компания също са стреляли. Според слухове пък Желязков си е вързал гащите с еднопосочен билет за Турция под предлог, че му предстои нова операция. Говори се, че той се договорил със свои бизнес партньори в южната ни съседка, които да го покрият за известно време.
В същото време конкурентът на несебърския Ал Капоне Божо Кравата също настъпва на пазара, а според мълвите сега се готвел и за зимния сезон на Банско.

Камбоджанеца пропява срещу Желязков

Скандалният несебърски следовател Иван Христов-Камбоджанеца, спечелил си прякора Следователя на Очите, също се готви да пропее срешу бившия си неформален шеф. Висшият съдебен съвет отстрани Христов от работа след събиране на доказателства срещу него, че е покривал Желязков. В момента той е разследван за връзки с подземния свят, подкупи и корупция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама