Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6463073 www.bgdnes.bg

Милко Калайджиев чукна 66 г. в Истанбул

Милко Калайджиев отпразнува 66-ия си рожден ден с бурен купон!


Мустакът на републиката заведе семейството си в турския мегаполис Истанбул, където всички дружно купонясваха. През последните години легендарният изпълнител предпочиташе да не напуска любимия си Свиленград и да го раздава по-кротко.


Отрупана маса с апетитни блюда от местната кухня белязаха празника на гласовития фолкпевец. Не се е минало и без традиционните наздравици между него и съпругата му Маргарита. В празненството се включили и синовете на Милко. Тази година неговите близнаци - Алекс и Антонио, са в 12-и клас в езиковата гимназия в Хасково, а напролет предстои да са абитуриенти. През лятото момчетата се снимаха в клипа "Кой спечели, кой загуби" на своя баща и мигновено се сдобиха с армия от почитателки, които искат да се запознаят с тях.

Реклама


На рождения ден телефонът на Милко буквално прегрял от обаждания. Пожеланията били най-вече за здраве и още дълги години да е на музикалната сцена. Самият Калайджиев призна, че няма намерение да се отказва и ще продължи да пее и ходи по участия, докато го държат краката. Като почне да се уморява, щял да сяда на стол и пак да излиза на сцената, за да купонясва.


"Подготвям нови песни за своите почитатели. Любопитното е, че ще бъда в компанията на два различни оркестъра, които ще ми акомпанират. Но кои са те, засега остава изненада", коментира фолкпевецът, който е първият изпълнител на музикална компания "Пайнер", като подписва договора си преди повече от четвърт век.

Хисарския поп е най-стар

Милко Калайджиев е един от най-възрастните действащи изпълнители в родния попфолк. Той изостава в тази своеобразна класация единствено от Димитър Андонов (Хисарския поп), който със своите 75 години е абсолютен лидер.


Сред другите по-възрастни изпълнители са Сашо Роман (63 г.), Радо Шишарката (52 г.), Орхан Мурад (50 г.), Тони Дачева (50 г.), Ивана (48 г.) и други.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама