Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6464425 www.bgdnes.bg

Истерия за мача на "Лукойл"

Страхотна истерия завладя баскетболните фенове у нас след ударната победа на "Лукойл Академик". Българският първенец спечели с 91:82 гостуването си на "Бенфика" в Лисабон в неделя вечер. Срещата-реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига на ФИБА е тази вечер от 18,30 часа в зала "Универсиада".
Очаква се трибуните на съоръжението да бъдат препълнени, още повече че ръководството на студентите обяви вход свободен. Желанието на директора на отбора Тодор Стойков е в залата да има колкото се може повече деца. При успех "Лукойл Академик" ще срешне литовския "Ювентус" в третия кръг от надпреварата.
Баскетболистите ни не срещнаха особени трудности в гостуването си в Лисабон. "Лукойл Академик" поведе още в края на първа част, като дръпна с 26:24 точки. На почивката шампионите вече водеха с 53:44 точки. Кийт Клентън бе най-полезен за "студентите" с 26 точки и 12 борби, а Байрън Уесли добави 15 точки и 5 борби. За "Бенфика" Антуан Робинсън се отчете с 19 точки и 7 борби.
"Лукойл" се завърнаха у нас вчера следобед с полет през Амстердам. До мача тази вечер селекцията на Шарон Друкер няма да има други тренировки. Португалците, които кацнаха снощи у нас, ще проведат занимание днес от 11,00 часа в "Универсиада".
"Подготвени сме и ще се борим да класираме отбора там, където му е мястото - при шампионите на Европа", заяви най-опитният баскетболист на "Лукойл Академик" Христо Николов-Гларуса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама