Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6464650 www.bgdnes.bg

С пенис до краката и със зъби в засада

С пенис до пръстите на краката и със зъби в засада. Това са част от песните на английските фенове, възхваляващи своите герои и осмиващи най-омразните им съперници.
Скандиранията на публиката на "Манчестър Юнайтед" за пениса на новото попълнение Ромелу Лукаку предизвикаха истински скандал на Острова, като побъркаха всякакви антирасистки и дискриманационни организации. Феновете на "Юнайтед" бяха помолени от ръководството и самия Лукаку да спрат с песента, но това само направо мелодията още по-хитова и те я запяха с пълно гърло при победата над "Саутхемптън" в събота. Според публиката на "червените дяволи" Лукаку има 60 см. пенис (24 инча) и той стига до пръстите на краката му: "Ромелу Лукаку, той е нашият белгийски голов гений. Има 24-инчов пенис, той вкарва всичките ни голове и му стига до пръстите на краката". Феновете на "Юнайтед" са готови и с резервен, политически коректен вариант, който с разменени думи звучи така: "Той е нашият белгийски гений, Не можем да пеем за пениса му, Ние сме политически коректни, Той е в засада, когато има ерекция."
По света са документирани над 20 000 песни на агитки от повече от 700 отбора. Голяма част от тях са остроумни и закачливи, като едни от най-забавните и мръснишки са тези на английските клубове. Така например зъбите на Луис Суарес са в засада според феновете на "Юнайтед", докато тези на "Ливърпул" се гордеят, че той: "Хапе, когато си поиска". В България народното творчество е сътворило също десетки култови песни. "България Днес" ви представя някои от най-забавните и мръснишки рефрени на агитките. 

А Сираков на тревата, прави свирки на съдията

Наско Сираков е герой в творчеството на феновете на ЦСКА, докато от "Левски" не възпяват своя голмайстор щ1 в историята. В последните години "червените" не спират да измислят нови песни, докато "сините" спряха да пеят на стадиона и се ограничават с рефрени от по едно-две изречения. Сред най-любимите "парчета" на ЦСКА е "Село Подуене", в което Наско е възпят в едния от куплетите: "А Сираков на тревата, прави свирки на съдията, втора дузпа да даде, от позора да ги отърве." В друга песен Наско заменя лирическият герой Никола в народната "Имала майка": "Имала майка едно ми чедо. Едно ми чедо, говедо. С очи различни, лице космато, едно ми чедо - Наско Сираков."

Реклама

Адебайор къпе слонове

Английските фенове имат неособено приятни рефрени за звездите на противниковите отбори. Сред най-потърпевшите е Емануел Адебайор, който игра за лондонските врагове "Тотнъм", "Арсенал" и "Кристъл Палас". Песента на "Тотнъм" е доста обидна и цинична и се превежда по следния начин: "Адебайор, Адебайор. Баща му къпе слонове, а майка му е курва..."
"Шпорите" имат специална песен и за звездата на "Арсенал" Месут Йозил, известен с изпъкналите си очи: "Очите му са в засада, очите му са в засада. Месут Йозил."

Парк яде кучета

В някои случай британците пеят подигравателни текстове дори за играчите на собствения си отбор. Бившият играч на "Манчестър Юнайтед" Джи Сунг-Парк едва ли е много щастлив от посветеното на него парче. "Парк, Парк, където и да си, ядеш кучета в своята страна - скандират феновете към корееца. - Можеше да бъде по-зле, можеше да бъдеш ливърпулец, да ядеш плъхове в собствената си къща."
От своя страна "Ливърпул" се гордее със своя химн "Ти никога няма да крачиш сам", който наскоро бе избран за най-великата футболна песен в света.

Боби щеше да е Фелайни

"Ако от небето валеше кокаин, Калоян Стоянов щеше да е снегорин. Ако океана беше алкохол, Димитър Борисов щеше да е морска сол. Ако от лъжите поникваха коси, Боби Михайлов щеше да е Фелайни." Това пеят феновете на ЦСКА по адрес на президента на БФС и някои компрометирани свои кадри. Забавна е и песничката, посветена на бившия треньор на "Левски" Емил Велев. Тя се изпълнява по Коледа и е с мелодията на Jingle Bells: "Кокала, Кокала, долен п*дераст, Кокала, Кокала, гаден п*дераст." Самият Велев си харесва песента и дори веднъж я запя пред камерите.

Дучето си ляга с негри

Милко Балев е баща на "чорбарите", а Турция е тяхната родина. А Дучето си ляга с негри. Така пеят феновете на "Левски" в "България е нашата родина" по мелодията на "Опитах се да светя като крушка" на Милена. "Турция е вашата родина Милко Балев вашия баща "Свинска кочина" ви е стадиона, еничари са вашите деца. Разсърди се на Дучето жената, разсърди се и имало защо. Заварила го с негър в кревата, как с черна патка бърка му в гъзо.", пеят "сините".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама