Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6466536 www.bgdnes.bg

Германия на пътя на волейболистките

Германия се изправя на пътя на българските волейболистки по време на европейското първенство, което се провежда в Азербайджан и Грузия.
Нашите отстъпиха от Русия с 2:3 в понеделник и така се наложи да играят плейоф за продължаване напред в турнира. Домакините от Азербайджан надиграха Германия с 3:1 гейма и ги пратиха на директна елиминация срещу нашите момичета. Бундестимът остана на 3-то място в група "А" с 1 победа, 2 загуби и 4 точки. "Лъвиците" завършиха втори в група "С".
Решителната битка е днес от 19,30 часа и ще се предава пряко по БНТ HD. Ако бием германките, ще се класираме за четвъртфиналите на първенството, където ни чака Азербайджан.
В останалите плейофи Беларус се изправи срещу Чехия, а Холандия срещу Хърватия, като тези срещи се играха снощи. Другият сблъсък от днешния ден противопоставя Полша и Турция. Сигурни четвъртфиналисти вече са Италия, Сърбия, Русия и домакините от Азербайджан. Всички те останаха непобедени в групите си.
Капитанката на националния ни тим Елица Василева изрази съжаление от изпуснатата победа над Русия, след като на два пъти повеждахме в геймовете.
"Стана добър мач. След като постигнахме две петгеймови победи, изиграхме още един такъв двубой. Бе изключително трудно да се играе, тъй като вече бяхме уморени. Щастлива съм, че въпреки това бяхме близо до спечелването на срещата", коментира Василева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама