Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6480466 www.bgdnes.bg

Ученици с бокс чупят нос и зъб на гард

Напомпани ученици пребиха охранител заради енергийни напитки. Това разказаха пред "България Днес" шокирани клиенти на магазин "Била". Кървавата случка се разигра в неделя следобед, когато банда от четирима келеши опита да ограби магазина на столичната ул. "Пиротска".
Около 15,30 ч непълнолетните младежи влизат и натъпкват джобовете си със стоката. "Не са се съобразили, че има десетки камери между стелажите", коментира колега на пребития гард. Той разказа, че на смяна работят двама охранители, като единият следи мониторите, а другият е на касите.
Служителят вижда на камерите какво се случва и веднага сигнализира на колегата си. В този момент учениците побягват, а гардът Александър Рачев тръгва след тях. Пред магазина четиримата му се нахвърлят. Следва 10-минутен ръкопашен бой, в който младежите използват метален бокс и нож. В мелето успяват да счупят носа и зъбите на пазача.


Учениците организирали за предводител 13-годишния Виктор Лазаров. Те умело преценили, че понеже е малолетен, ще се отърве без решетки и дела. Помагали му 17-годишният Асен Матев и още двама непълнолетни.
"Съседи ми разказаха за кървавата схватка, боят е бил ужасен и продължителен. Личало си е, че учениците са фенове на фитнеса, защото са били здравеняци", споделя Светльо, клиент на магазина. По негово мнение грабителите са хулигани, които ще останат без наказание. "Затова трябва да създаваме и възпитаваме децата си, защото те стават като нас", смята клиентът.

Реклама


„Избиват ни за 400 лева заплата“, проплака пред "България Днес" колега на пребития охранител, пожелал анонимност. "Невъзпитан и крадлив народ! Младите са нагли и брутални. Идват и крадат, а като ги хвана, ме псуват и ми се заканват, че ще ме чакат отвън. Не мога да спя спокойно", споделя гардът.
Той разказа, че съвсем наскоро младо момиче се опитало да отмъкне бутилка уиски. "Плати си само едни хрупанки, а пиенето го скри зад едни бонбони. Сигурно е имало и втори човек, който да го свие от там. Като я разкрих, започна да се дърпа, а аз й казах, че ще викна полиция", спомня си пазачът.
Магазинът се пази от фирма ASP, чийто слоган е "Живот без риск". Управителката на филиала от веригата увери, че пострадалият служител вече е по-добре и си е вкъщи, както и че инцидентът е прецедент и друг път не са ги нападали ученици. "Допреди няколко месеца в района се навъртаха бежанци, но вече ги няма", обясни един от пазачите.


На метри от инцидента с Вики

Кървавото меле между охранителя и учениците се разиграло на метри от денонощния магазин, където 20-годишната продавачка Виктория бе наръгана с нож от алжирeца Салахедин Бин Аладин преди четири години. Чужденецът бе обвинен и за още няколко нападения, при които са пострадали общо петима души. За опита за убийство на Вики Бин Аладин бе осъден на 12 години решетки.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама