Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6482838 www.bgdnes.bg

Мутри на Квиц изнасилват в джип

Свирепата банда остава в ареста

Кисти в главата мъчат страшилището на Северозапада

Екип на "България Днес"
Мутри на Цветелин Ценов-Квиц са изнасилили в джип жител на село Гложене. Това стана ясно в апелативния спецсъд, от който задържаните шестима авери на страшилището на Северозапада – Квиц, поискаха мярката им за неотклонение "задържене под стража" да бъде заменена с по-лека. Пострадалият бил наблъскан в джип и закаран на черен път на около 500 метра. Там бил бит и насилван сексуално. Край на извращенията сложили появилите се ченгета, които пристигнали с патрулка на мястото. Едва когато чули воя на сирените, извратеняците вдигнали панталоните на жертвата.
Насилваният си извадил медицинско, но няколко дни по-късно. Според адвокатите на задържаните обстоятелство, че е насилван сексуално, не било отразено в медицинското. По думите на защитата пребитият не казал пред съдебния лекар, че е изнасилван. В медицинското от освидетелстването на пострадалия фигурирали други наранявания, както и на седалището, но липсвало отбелязване за поражения по ануса.
Бандата на Квиц бе задържана преди около седмица след мащабна акция на ченгета, антимафиоти и жандармерия в Козлодуй. Самият Цветелин Ценов бе обвинен от прокуратурата като ръководител на организирана престъпна група с широк спектър на действия. Сред тях са разпространение на наркотици, телесни повреди, увреждане на чуждо имущество. Най-често бандата се занимавала с лихварство, изнудване, отвличане и сексуални гаври над длъжници и неудобни за групата, твърдят от прокуратурата. При акцията по задържането бяха извършени над 30 обиска в домовете на участниците в престъпната група и в колите им. При тарашите са открити доказателства, които уличават арестуваните в куп престъпления. Намерени са наркотици, оръжие, много пари в левове и евро и уреди за мъчения, твърдят прокурорите. Според тях бандата на Квиц запълнила престъпната ниша след ареста на Ангел Попов-Главестия и голяма част от хората му преди години. Много от излезлите на свобода и останали извън решетките авери на Главестия се влели в престъпната група на Квиц.
Адвокатите на задържаните имат друга версия за "трудовата" дейност на окошарените. Според защитниците техните клиенти са работили като охранители във фирмата на бившата жена на Квиц и не са се занимавали с извършване на престъпления. Пред апелативния спецсъд защитниците изтъкнаха куп причини, поради които задържаните трябва да излязат от ареста с по-леки мерки от "задържане под стража". Сред аргументите им бяха семейни, социални и здравословни причини. В подкрепа на тези твърдения пред съда бяха представени писмени доказателства - адресни регистрации, трудови договори, медицински експертизи на членове на семействата им и пр. За сочения за предводител на бандата Квиц е депозиран документ от томографско изследване на главата и бъбреците, според което той има кисти в тях. Защитата поиска да му бъде направена съдебномедицинска експертиза, която да покаже дали той трябва да се оперира в болница извън затвора и дали състоянието му позволява да седи зад решетките. Магистратите отхвърлиха искането, както и молбите на арестантите за по-леки мерки и ги оставиха зад решетките.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама