Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6483809 www.bgdnes.bg

Цар Киро си слага пейсмейкър

Ромският барон Кирил Рашков - Цар Киро ляга под ножа в Париж! Във френската столица циганският бос ще се подложи на поредната операция, като този път ще му бъде поставен специален пейсмейкър, за да се стабилизира сърцето му. Това стана ясно вчера на заседанието по делото срещу Рашков и сие, научи "България Днес".
Цар Киро страда от исхемична кардиомиопатия, има и сърдечна недостатъчност. През последните седмици, без да жали пари, той обикалял най-добрите клиники у нас и се преглеждал при светилата в кардиохирургията. Лекарите му препоръчали да се оперира в Американската болница в Париж.
За подобрение на състоянието му е нужно да му бъде поставен двойнокамерен дефибрилатор, цитираха магистратите медицинската документация. За да бъде извършена операцията, съдът отмени забраната Рашков да напуска страната. Така той и семейството му ще се подвизават във френската столица през следващата седмица, като във вторник известният пациент има уговорен преглед.
Адвокатите на ромския бос поискаха забраната за пътуване да отпадне напълно, а не само временно до следващото заседание. Те отбелязаха, че клиентът им има коректно поведение и винаги се е явявал на процеса. Съдиите пуснаха Цар Киро в чужбина само временно, за да не затрудни приключването на делото.

В спецсъда ромският барон беше придружен от престолонаследника Ангел и жена си.

"Не давам на никой да закача мъжа ми, защото сърцето му излиза от ритъм", заяви категорично Царица Костадинка. Тя ревностно пази половинката си и не позволява някой да му вдига кръвното. Близки до известния клан споделят, че Костадинка се грижи за мъжа си като малко бебе, гледа да си пие хапчетата и да не се натоварва.
"Доскоро Цар Киро имаше едно апаратче на сърцето, но му го махнаха. Сега трябва да му сложат ново. Вече не знам колко операции претърпя", ожали се съпругата на циганския барон. От месеци тя разправя, че Цар Киро търси сърце за трансплантация и дори бил събрал 15 хил. евро.
Болният ромски бос се разкара напразно до спецсъда вчера, защото заседанието бе отложено. Оказа се, че един от подсъдимите е в болница и не може да присъства. Радослав Петров получил бъбречна криза предната вечер и дори не успял да прати болничен.

Реклама

Рашков, Петров, Симеон Илиев и Михаил Демерджиев са подсъдими за незаконно държане на живак и търговия с антики. На първа инстанция Цар Киро получи две години затвор и глоба от 10 бона. Петров бе осъден на 7 години решетки и глоба от 50 хил. лв. за държане и разпространение на близо 3 килограма амфетамини. Другите двама подсъдими по делото получиха условни присъди.
Делото започна през март 2015 г., като срещу т.нар Цар Киро имаше 4 обвинения. Според прокуратурата през лятото на 2014 г. Рашков е прекарал над половин килограм живак през пункта Капитан Андреево и го е държал без разрешение в Пловдив, където ченгетата открили множество нерегистрирани антични монети, пръстени и части от накити.
Разследващите така и не разкриха за какво е трябвало да бъде използван опасният метал. Рашков има и обвинения, че се е договорил с Радослав Петров да разпространяват наркотици у нас и в чужбина. Срещу циганския барон тече и дело за нападение над пловдивски журналисти.


Петзвезден лукс

Клиниката в Париж, където Цар Киро ще лежи, се слави с петзвезден лукс. За комфорта на пациентите са изградени частни стаи и апартаменти. Стаите разполагат със собствена баня, кабелна телевизия и безжичен интернет. Румсървис предлага специални менюта за пациентите и посетителите им, а срещу скуката е поместена библиотека с книги и списания. На денонощно разположение са медицински сестри, а за разходки е предвидена уникална зелена градина.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама