Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6497442 www.bgdnes.bg

Пелето забранен на "Герена"

Бившият спортен директор и капитан на "Левски" Станислав Ангелов се превърна в персона нон грата за клуба. След като отцепи школата на "Раковски", Пелето скъса всякакви връзки със "сините".

Хора от клуба споделиха пред "България днес", че той е забранен на "Герена". Ангелов няма право на достъп до стадион "Георги Аспарухов", помощните игрища, които се ползват и от школата, и административната сграда на "Левски". Решението е най-висшето ръководство на клуба. Самият бивш капитан на отбора, който има 259 мача за "сините" с 11 гола, не се е вясвал на "Герена" от пролетта. Именно тогава той прави Общо събрание на дружеството "Левски-Расковски", на което е единственият присъствал.

Реклама

"По този начин той самостоятелно е взел решение да изключи като членове с право на глас легендите на клуба господата Ивков, Жечев, Костов, Петров и Иванов. На тяхно място са назначени нови членове с право на глас. Тази организация се сдобива с нови "собственици", обясниха от "Герена" в декларация, която излезе в отговор на информацията за заведено дело срещу "Левски" от страна на Пелето.

Ангелов, който беше на заплата в клуба, за да ръководи школата на клуба на стадион "Раковски", е освободен от поста си на 25 август. На негово място беше назначен бишвият защитник на "сините" Пламен Николов, който така и не успя да влезе в длъжност. Причината е, че школата вече бе отцепена от клуба и не е част от "Левски".

"До този момент г-н Ангелов никъде не е обяснил, кои са новите "собственици" на "Левски-Раковски", първо създавайки впечатлението, че той управлява еднолично, без господари в сянка и второ, не давайки отговор на въпроса, защо тези нови лица са предпочетени от него пред ПФК "Левски. Не за първи път г-н Ангелов се изправя срещу ПФК "Левски". Този път го направи с думите "аз съм "Левски". Надяваме се, че това ще е достатъчното за децата, чиято мечта той открадна", обявиха от клуба.

"България днес" опита да се свърже със Станислав Ангелов за коментар относно последните събития, но той не вдигаше телефона си.

Междувременно "сините" вече премахнаха втората си школа от сайта на клуба. От няколко дни опит да се влезе в нея през официалната страница на "сините" неизменно завършва с "Няма достъп до този сайт. Не можа да бъде намерен DNS адресът на сървъра на www.levskirakovski.bg." Преди това там се намираше подробна информация за дейността на "Левски-Раковски". Включително имената на всички треньори и играчи във всички възрасти, както и часовете за тренировки.

Собственикът на "Левски" Спас Русев сподели, че в последно време ляга и става с делата на клуба.
"Общо взето усещането ми в първия ден беше, че съм в администрацията на някакво кметство в някое малко село в България - каза той. - Нямах усещането, че съм в най-големия клуб в България. Смятам, че вече имам визия какво трябва да се случи с "Левски". В България повечето собственици гледат върху футболните клубове като трофеи или като задоволяване на собственото си его. Аз го гледам като чист бизнес. Всяко едно действие, което се прави, ако няма икономически смисъл и обосновка, не го правя. Футболът стана огромна индустрия."

Той говори и за назначаването на Николай Митов за треньор

"Щеше да е моя грешка, ако го бях привлякъл аз - сподели Русев. - Но аз съм лоялен и коректен човек и приех хората в клуба като специалисти. Дадох им шанс да покажат и да ме убедят, че те разбират и са компетентни в това, което правят. Така че изборът беше на спортно-техническото ръководство по това време. Разбирам, че за феновете на клуб като "Левски", винаги удовлетворението идва от това ще бъде ли шампион и ще спечели ли купата. Аз също го желая, както и всички състезатели. Но за мен по-важното е да изградим основите, да направим онази реорганизация в клуба за изграждането на един стабилен финансово клуб, на един стабилен отбор. Имаме ли тези две неща, успехите ще дойдат. Наско Сираков е мой приятел. Той е винаги добре дошъл и там му е мястото Ц в ложата на "Левски". Говорили сме си с него за футбол, споделял е откровено и открито мнение какво трябва да се направи, кое е добро, допускаме ли грешки, но никога не сме разговаряли конкретно за неговото завръщане. Но вратата в "Левски" за всички легенди в клуба винаги е отворена. Там е и тяхното място. "Левски" се финансира основно от няколко спонсорски договора, които са общоизвестни, от приходи от телевизионни права и всички останали елементи, които всеки клуб получава. Също така и от умелото управляване на ресурса, с който разполагаш. Мога да кажа, че тази година за първи път от десет години "Левски" може би ще завърши на печалба. Да не казваме "печалба", да не звучи гръмко, но за първи път от десет години няма да е на загуба. Балансът ще е положителен. В последно време денят ми започва с "Левски" и свършва с "Левски"."

Реклама
Реклама
Реклама