Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6498499 www.bgdnes.bg

Бащата на Азис с охрана

Румънски цигани бдят в Костинброд

 ексклузивно: Не съм убит! Васко стана турски гражданин

Екип на "България Днес"

Охранител "шест в едно" варди бащата на Азис в родния Костинброд, видя "България Днес". Гардът се казва Стилиян и младежът сам се представя на всеки посетител, прекрачил оградата:
"Моите родители са приятелско семейство на родата на Азис, румънски циганин съм. Живея тук, помагам, охрана съм, абе аз съм всичко, шест в едно съм!", казва с усмивка момчето.


"Не вярвайте в нищо. Медии писаха, че съм мъртъв, че жена ми Гергина ме е убила, излъгаха, че имал няколко сестри Васко, а той има само една", посреща ни с тези думи и самият Троян Илиев, баща на фолкпевеца Азис.
"Ама как ще пишат такива неща. Викат ми ти си убит, ти не си жив, ти не си бащата на Азис", обиден е скромният човек и с неохота разказва за роднинските си връзки с друг известен костинбродчанин:
"С Ицо Папата сме баджанаци, държим две сестри, но с него даже не приказваме. Ние сме с Бога вече 23 години, евангелисти. Аз съм от род възпитани, учени и благородни хора, нямаме нищо общо с тези хора. Христо Върбанов много ме уважава, нямаме конфликт, но не мога да контактувам с хора, които говорят само за пари и далавери", категоричен е мъжът.

Реклама


"Нямаме общо с рода и на Кардарашите, жена ми е от този род, но майка й по-точно, а баща й е българин", категоричен е Троян Илиев.
"Васко си върти бизнеса и неговата музика, обажда се чат-пат и ми вика, че е в чужбина и ще си дойде", обяснява още възрастният мъж за сина си и допълва:
"Азис стана почетен гражданин на Турция", хвали се бащата и се извинява, че не може да отдели повече внимание на екипа ни, тъй го чака много работа.


В дома му текат усилено ремонтни дейности. Зад високите дувари има две постройки. В едната къщурка живее бай Троян, а другата е предвидена за даване под наем. Въпреки несметното богатство на една от най-големите звезди в родния шоубизнес бащата на Васко живее скромно и се труди по цял ден. Мъжът е музикант и писател. Той даже е публикувал своя книга "Бяхме... цигани", с тираж от едва 15 бройки.


Майката на Азис пък, Гергина, работи от години във Виена. Тя се прибира за по месец в годината, след което отново заминава, разказват комшии.
Съседите на Троян го определят като честен и добър човек, който винаги е готов да помогне при нужда.

   С такава грозна индианка нямаме нищо общо

За далечна роднина на Азис се самопровъзгласи духналата и малко по-късно задържана в италианския затвор "Ребибия" ромка Гина Станчева. Думите й предизвикаха скандал и искрено възмущение в родата на Васил Троянов Боянов.


"Тя може да е от Костинброд, но не и от нашия род. Това са индиански, грозни физиономии, първобитните хора, вижте й челото какво е! Ние сме от друг род, по цивилизован!", категоричен бе Троян Илиев, баща на попфолк певеца Азис.
"Пред Бога го казвам, не я познавам, ние сме евангелисти, Божи хора!", категоричен е беловласият мъж и допълва:
"Ако е роднина, ще кажа, да, тя е братовчедка трета на жена ми примерно, не ме е срам от това, но не е", обяснява бай Троян.

Реклама
Реклама
Реклама