Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6498892 www.bgdnes.bg

Откривателят на Кобрата Хаген Дьоринг: Пулев да се откаже при загуба

Немецът Хаген Дьоринг проправи пътя на Кубрат Пулев в професионалня бокс. Мениджърът е с основна заслуга Кобрата да подпише договор с престижната промоутърска компания "Зауерланд". Дълги години Дьоринг навигираше похода на българина към върха. Техните пътища се разделиха през 2014-а. Няколко месеца преди мача на Пулев с Владимир Кличко немецът беше освободен от "Зауерланд". Впоследствие двете страни стигнаха и до съд.

Прочутият мениджър продължава да работи в Германия. Той следи изкъсо какво се случва в тежка категория. Специално за читателите на "България Днес" Дьоринг сподели своето мнение за предстоящото дерби между Пулев и Джошуа за световните титли в тежка категория.


- Г-н Дьоринг, очакванията ви за мача на 28 октомври?
- Ще бъда в Германия, където срещата ще бъде предавана по телевизията. Ще викам за Кубрат. Бях впечатлен от начина, по който Джошуа победи Кличко. Затова ще бъде труден мач за Кубрат. Желая му късмет, но мисля, че този път Джошуа ще бъде фаворит
- Виждате ли слабости в играта на Джошуа?
- Все още опитът на Джошуа не е толкова голям. Той не е прекарал достатъчно време в професионалния бокс. Има само едно голямо име, което е победил до момента, и това е Кличко. Кубрат е по-опитен, което е негово предимство.
- Кой е по-добър в техническо отношение?
- За мен Кубрат е по-добър в техническо отношение. Това също ще бъде негово предимство, защото е по-подготвен. Джошуа има мощ, както видяхме и в предишния двубой, но е прекалено рано да го поставяме сред големите нокаутьори в историята. Кубрат трябва да играе от дистанция и да се движи. Трябва да е по-бърз от ДжошуаУ
- Кубрат за пръв път ще се бие на стадион пред 75 000 фенове. Може ли това да бъде фактор?
- Мисля, че ще има доста български фенове. Кубрат е достатъчно професионалист. Смятам, че може да се справи в ситуация, където повечето привърженици ще викат за съперника. Това е малко предимство, а не толкова голямо.
- Пулев не беше доволен от малкото време за подготовка. Достатъчни ли са два месеца и половина за подобна среща?
- Кубрат винаги е в добра форма. Той не спира да тренира. Това няма да бъде предимство за Джошуа, защото в промеждутъка между срещите Пулев не се е отпускал. Времето е малко, но не и прекалено малко. Винаги е по-хубаво, когато боецът и мениджърът имат диалог. Ако не са на едно мнение, тогава има проблем. Не знам чия е грешката, но мисля, че проблемът е в ДЗауерландУ, защото те вече не комуникират толкова добре с боксьорите.
- Какви грешки допусна Пулев в мача с Кличко?
- Той направи една грешка. Защитата му не беше на ниво. Не се пазеше, беше прекалено открит. Беше лесно за Кличко да го намери, а тези удари можеха да бъдат избегнати.
- Виждате ли подобрение в играта на Кубрат, откакто тренира при Ули Вегнер?
- Не много голямо. Ули Вегнер го пое, когато Кубрат беше на сериозна възраст за боксьор. Не съм сигурен дали може да промени прекалено много в неговото представяне. За мен най-добрите мачове на Пулев бяха преди двубоя с Кличко, а не тези след това.
- Когато подписахте договор с Пулев през 2009-а, вярвахте ли, че ще стигне до подобно ниво?
- Да. Бях в контакт с Кубрат още от 2003-а. Бях виждал много негови мачове. Викахме го за спаринги. Бях убеден, че ще стигне до мач за световната титла.
- Какви са вариантите пред Кобрата след мача с Джошуа?
- Ако загуби убедително, тогава Кубрат може да се замисли за прекратяване на кариерата. Той вече е на 36, 37. Това е пределна възраст. Може да се концентрира върху други неща, които да прави в живота. Аз бих го посъветвал да спре с бокса, стига да ме попита. Много зависи от начина, по който се стече мачът. Ако спечели, ще има възможност да защитава титлите.

Фото: Венде

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама