Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6499355 www.bgdnes.bg

Ловецът и готвач Ути Бъчваров: Чакам глиган 500 кг

Иво АНГЕЛОВ

"Чакам някой ден у нас да бъде отстрелян 500-килограмов глиган. Гледам как дружинки се хвалят с всеки по-големи екземпляри - 200-300 килограма..."


Това заяви пред "България Днес" популярният готвач и ловец Ути Бъчваров. Коментарът му беше по повод зачестилите случаи на отстреляни огромни диви прасета. От откриването на ловния сезон почти всеки ден се появява информация за големи екземпляри. Преди две седмици беше ударен 287-килограмов глиган край благоевградското село Крибул.

Реклама


През почивните дни беше повалено 230-килограмово диво прасе в местността Коджа Орман. Той бе гръмнат от Румен Дойчев. 45-годишният полицейски служител в миграционния център в Любимец бил въоръжен с болтова карабина. Един изстрел точно в сърцето тръшнал на място дивия звяр. Внушително е не само теглото, впечатляващи са и бивните му, дълги цели 23 сантиметра. По време на излизането на дружинката бил повален и друг 165-килограмов екзепляр.


"Има логика в началото на всеки сезон да бъдат отстрелвани големи екземпляри, които попадат в капана на пусията. Но мисля, че тепърва ще има още добри улови. Не мисля, че територията на страната е пренаселена от "монстъри" (от англ. "чудовища"), просто ловците обичат леко да преувеличават", призна Бъчваров.
Преди години готвачът успя да свали 150-килограмово животно в района на Троян. Майсторът на двуцевката и черпака отказа да потвърди дали това е най-големият му трофей. "За мен ловът не е килограми и размери. Ловът е хубави спомени с добри приятели и добро прекарване на времето. Ако някой отива на лов само заради цифрите, значи има сериозни психически проблеми и трябва да се лекува", завърши Бъчваров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама