Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6503823 www.bgdnes.bg

Матс Виландер: Григор е фаворит в Стокхолм

Легендарният шведски тенисист Матс Виландер, който през поледните години е виден анализатор, смята Григор Димитров за основен фаворит за трофея в Стокхолм. Българинът е поставен под №1 в основната схема и ще започне участието си директно от осминафиналите, където ще срещне Йежи Янович. Според Виландер, силните резултати на Димитров в последните седмици са го изпълнили с увереност.

"Григор идва тук с огромно самочувствие, което е и покрито. А това е идеалният начин да играеш в такива турнири. Той има всички основания да се чувства добре тук. Играта му е солидна, а и публиката е зад гърба му, затова логично е фаворит", коментира Виландер.

Реклама

Димитров реагира скромно на хубавите думи по негов адрес и сподели, че има доста подводни камъни в схемата, които могат да го препънат в Стокхолм.

"Благодаря на Матс за хубавите думи, но аз не искам да бъда смятан за големия фаворит. Малко е глупаво, защото гледах схемата и в нея е пълно със страхотни момчета, които сервират страхотно, а в Стокхолм това е важно.

Сега настилката е по-бърза от други години, но мисля, че ми подхожда. Ще ми трябва малко време да свикна с настилката. Само се надявам да стане малко по-топло в залата, но знам, че организаторите са помислили и това не е повод за притеснение", каза с усмивка българинът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама