Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6504118 www.bgdnes.bg

ЦСКА удари "Левски" с премиите

ЦСКА-София постигна победа над "Левски" още преди дербито утре. Двубоят е на Националния стадион от 16,00 часа и ще се предава по „Диема Спорт“.

"Червените" удариха противника с премиите, които ще вземат играчите при победа. Собственикът Гриша Ганчев обеща солидни бонуси на своите футболисти. Те ще приберат по 5000 лв., ако се поздравят с успех. Премиите са чувствително завишени спрямо тези, които се полагат на играчите в останалите двубои от първенството и за Купата на България. Подобни бонуси са взели играчите на Стамен Белчев и за пролетните сблъсъци с "Левски". За двете победи с по 3:0 - на 29 април и на 28 май, "червените" са заработили общо по 10 000 лв.

Реклама

Освен за дербито със "сините" Ганчев е обещал същата сума и при успех в мача с "Лудогорец". Той е на 5 ноември в Разград.

Положението в "Левски" е доста по-различно. Там ръководството подходи нестандартно и промени практиката играчите да се премират само за един мач. Шефовете на клуба няма да дават отделни бонуси за сблъсъка с "червени". "Сините" ще бъдат премирани едновременно за мача утре и за гостуването на "Лудогорец" следващата седмица. Футболистите ще получат отборен бонус, при положение че са спечелили 4 или 6 точки в двете срещи. Това означава, че ако искат да заработят някой лев отгоре, играчите трябва да постигнат минимум равенство и победа в предстоящите два мача в Първа лига. Един успех и една загуба поне на този етап не устройват футболистите на Делио Роси.

Има вариант, разбира се, това да се промени в последния момент при убедителен успех над ЦСКА-София. Както е известно, след обрата за 2:1 през пролетта "сините" научиха, че ще получат премии, в съблекалнята. Тогава новината им беше съобщена от изпълнителния директор Красимир Иванов, който влезе да ги поздрави с победата.

Засега от "Герена" крият какви точно ще са бонусите за двата мача с ЦСКА-София и "Лудогорец". Със сигурност те ще са между 8000 и 10 000 лв. на човек при две победи.

Нападателят на "Левски" Серджиу Буш вярва, че отборът му може да стане шампион на България още този сезон. Румънецът е убеден и и в победата над бившия му тим - ЦСКА-София.

"Ще бъде много интересен мач за мен, защото съм играл в ЦСКА - сподели нападателят. - Мисля, че се получи хубав двубой."

Реклама

Буш вече има голове в дербито, но с червения екип. Сега се надява да го направи и със синия.

"Радвам се, когато отбелязвам и когато мога да помогна на отбора - категоричен е той. - Надявам се след края на този мач ние да сме победителите. Не знам, не мисля винаги за това да отбележа гол. Искам да помагам на отбора. Докато побеждаваме, това е най-важното."

Той говори и за критиките относно факта, че Жуниор Мапуку бележат рядко, а "сините" печелят мачовете си икономично.

"В края, ако си победил с 1:0 - няма значение - категоричен е Буш. - Ние имаме Яблонски, който е голмайстор на отбора. Когато той вкарва, ние побеждаваме. Според мен е нормално да има очаквания към нас, към отбора, защото сме играли в други държави. Аз съм играл в Англия преди две години, но имам още какво да уча. Нормално е да има очаквания и се надявам да радваме хората с нашата игра. Голям оптимист съм за "Левски". Вярвам, че сме семейство, че сме приятели. Ако погледнете, ще го видите. Помагаме си на терена, а това е много важно в играта. Ако си сплотен и всеки се бори за отбора, имаме шанс да сме шампиони. Нека не забравяме, че сме още в началото. Остават ни още 30 мача, така че има много време до края на сезона."

"Сините" до последно ще треперят за звездата си Габриел Обертан. Французинът е с травма от мача с "Етър" и едва в последния момент ще стане ясно дали ще може да играе срещу ЦСКА-София.

Реклама
Реклама
Реклама