Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6505306 www.bgdnes.bg

8 години затвор грозят сина на Долорес Арсенова

Готвят арест за отрочето на бившата екоминистърка

Решетки заплашват и наследника на Златистия заради стрелба в кръчма


До осем години затвор грозят сина на бившата царска министърка Долорес Арсенова – Калоян, заради стрелба в столично заведение. Сериозен престой зад решетките заплашва и авера му - Йордан Златков, син на прочутия висаджия Злати Златков-Златистия.


Калоян и Йордан бяха задържани след стрелба по време на разпивка в заведение в квартал "Лозенец" на ул. "Цветна градина". Там те празнуват раждането на внука на бившата екоминистърка. Бебето на Калоян се появило на бял свят преди месец, но таткото решил да почерпи аверите си едва сега. В разгара на пиянската веселба посред бял ден синът на Златистия взел бойния пистолет на Калоян и започнал да стреля безразборно. Инцидентът по чудо се разминал без жертви. Част от куршумите се забили в стена на жилище, в което имало хора, а друга част излитат към небето. Собственичката на апартамента разказа, че един от куршумите счупил прозореца й и направил дупка в стъклото. Изплашената жена сподели, че само случайността е спасила семейството й от куршумите.

Реклама


"Беше като на сватба. Чухме поне 4-5 изстрела. Стреснахме се, излязохме на улицата и видяхме младежи, които празнуваха нещо в заведение." Това разказаха вчера хора от кооперация на ул. "Цветна градина" 38 в кв. "Лозенец", където станала стрелбата. Те веднага подават сигнал на 112. Пристигналите ченгета арестуват разпищолилата се компания. След разпитите се изяснява, че основни участници в екшъна са синовете на Долорес Арсенова и Злати Златков. Категорично е установено, че пистолетът "Глок" е законно притежаван от министерския наследник. С оръжието обаче е стрелял синът на Златистия. Йордан Златков е обвинен от прокуратурата в хулиганство, извършено с особена дързост. За това престъпление законът предвижда до пет години затвор. Решетки грозят и наследника на Арсенова заради това, че е дал пистолета си на своя авер Йордан. Към момента спрямо Калоян все още не е повдигнато обвинение. Според запознати с разследването това е въпрос на няколко дни. През това време се очаква в прокуратурата да пристигне официалната справка от полицията, че именно Арсенов е собственик на оръжието. Самият той не отричал този факт, но формално той трябва да бъде потвърден с документ от МВР. След като стане, прокурорите се канят да привлекат и него под наказателна отговорност. Обвинението срещу него ще бъде за неправилно съхранение на оръжие. За това престъпление се налага присъда от две до осем години затвор, обясняват юристи. Освен тежкото наказание, което може да отнесе Калоян, той ще бъде лишен и от разрешителното си за притежание на оръжие. По неофициална информация в МВР е започнала проверка как един от най-младите милионери се е сдобил с право да носи оръжие. Експерти по темата подчертават, че разрешителни за бойни оръжия се дават само на хора, които могат да докажат, че животът им е застрашен или работата им изисква това.


Образуваното по случая разследване за кръчмарската стрелба е по реда на бързото производство. Очаква се то да приключи до две-три седмици. Забавянето се налага заради назначените по случая експертизи. Те трябва да потвърдят показанията на свидетелите, че именно синът на Златистия е стрелял с пистолета на Калоян. За целта от ръцете и на двамата участници в екшъна са взети натривки за барутни частици. Прави се и балистична експертиза. Та трябва да потвърди, че куршумът, попаднал в апартамента на съседите, е изстрелян от оръжието на Арсенов.

Пее им Радо Шишарката за тигрите

Чалгарят Радо Шишарката е бил нает да весели гостите на Калоян Арсенов, разкри самият певец вчера. Той разказа, че тъкмо отишъл на адреса и тръгнал да влиза, когато се чули изстрелите. По негови думи един от купонджиите случайно ги произвел.

Куршумите са уцелили съседната сграда, и то апартамент, в който живее семейство с малко дете. За щастие пострадали няма.
"Таман почнах да пея "Тигре, тигре", и дойде полицията", добави певецът. Певецът си припомни, че такива инциденти е имало много по мутренските времена. "1994 година пак имах такъв инцидент, сега сме 2017 г. и ми се вижда малко странно", допълни Радо Шишарката.

Екип на "България Днес"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама