Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6505944 www.bgdnes.bg

Над 70 % от педофилите се насочват към деца в началото на пубертета

Над 70 % от подходите на педофилите към непълнолетни са насочени към деца в предпубертетна и началото на пубертетната възраст. Това каза Любка Костадинова, секретар на Местна комисия за борба с трафика на хора – Благоевград. Тя обясни, че именно в тази възраст се засилва интересът на подрастващите към околните, предаде "Фокус". 

„Най често този интерес се изразява в безкритичното разширяване на виртуалните контакти, което всъщност е и една от първите стъпки от опознаването на онлайн света, и съответно - от въвличането на децата в престъпления като трафик на хора, ползването на техни снимки в порнографски материали и така нататък. За тази уязвима група са типични по-провокативните прояви, които в интернет се проявяват много по-силно и по-често отколкото във физическия свят“, каза още Костадинова.

Реклама

Тя подчерта, че това са един от основните причини, които карат експертите да работят много интензивно с учениците още от най-ранна детска възраст и студентите в Благоевград.

„Не на последно място трябва да спомена, че в рамките на кампанията са планирани много и най-разнообразни инициативи на национално и местно ниво, които отново ще повторя целят информирането на широката общественост за всички рискове от въвличането в престъплението трафик на хора чрез интернет, както и дискутирането на темата мрежата да се полазва и като детекция за разследването на самото престъпление“, посочи Костадинова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама