Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6506092 www.bgdnes.bg

Костин стана йога

Подсъдимият за убийството на детето от куфара Герман Костин стана йога! Руснакът бе видян да прави асани (пози, в които застават йогините - б.а.) в килията си в Централния софийски затвор. Самият Костин демонстрира пред "България Днес" шпагат и други техники преди явяването си в съда в средата на тази седмица, като се похвали и че благодарение на неговите диети и упражнения подсъдимият по "Килърите" Петър Стоянов - Пешо Сумиста е свалил цели 15 килограма.


"Аз съм личен психолог и на Емил Милев-Крокодила", изфука се Костин. Единствената пречка пред него и приближените му била храната в панделата. "Дават ни сладкиши и газирани напитки, няма как да ям такива неща", ожали се руснакът, като уточни, че един от затворените бабаити го черпи с черен хляб и това е единственото, с което се храни.
Странните занимания на Костин в килията били забелязани от надзиратели. Те установили, че Костин изпълнява йога упражнения и медитира. Пазачите влезли да проверят руснака, който е в самостоятелна килия. В багажа му открили фонокарти и значителна сума пари. Само преди месеци Костин беше изловен, че ползва мобилен телефон, който е забранен в кауша.
Пандизчиите могат да притежават карти за телефонни разговори и да имат джобни. Но тъй като в руснака е открита голяма сума, тъмничарите веднага написали справка до съда за ситуацията. Справката беше докладвана и прочетена на едно от последните заседания по делото срещу Костин за убийството на 5-годишния Никита Плотников.
Това накара руснака и адвокатката му Капка Гергинова да изригнат и да поискат отвод на съдията.
"За 25 години стаж не съм видяла съдия или прокурор да се интересува има ли пари подсъдим и какво си пазарува с тях в ареста", заяви защитничката. Тя определи докладната като недопустима намеса в личния живот. Освен това нарече авторите й "некомпетентни", като поясни, че "йога - това е да стоиш и да не мърдаш".
Съдия Атанас Атанасов отказа да се отстрани като предубеден и уточни, че не е изисквал справката, а тя е постъпила служебно. Докато магистратът споделяше мотивите си за решението, соченият за палач на Никита прелистваше книга, от която се запознаваше с нови йога практики.
С влечението си по източните философии Герман Костин успява да облекчи болежките, от които се оплаква. Заради коксартроза и болки в краката той идва на делото в инвалидна количка, а преди това заради неразположение го докараха на носилка. Руснакът споделя, че именно медитацията му е помогнала да се пооправи.
Въпреки това Костин продължи да се оплаква, този път от зъбобол. Тъй като зъбите му падат, бил затруднен да задава въпроси на свидетели. Приближени коментират, че от някогашния военен от руските спецчасти няма и следа. Костин се стопил, като свалил над 20 килограма, пуснал брада и е грохнал като старец. Според експерти тежкото му здравословно състояние е в резултат на нежеланието му да се лекува. Защитата контрира, че Костин е постъпил в реанимация, бил е и на инжекции, което показвало, че иска да се лекува.
Делото срещу Герман Костин продължава с разпити на свидетели. Тялото на 5-годишния Никита бе намерено на 20 март 2015 г. край село Пасарел. Край Приморско пък бяха открити останки от човешко тяло, идентифицирани като майката на Никита - Ана Леонтиева. За нейната смърт обаче няма доказателства и повдигнати обвинения.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама