Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6515122 www.bgdnes.bg

Страхът от бързите кредити и сигурността в MicroCredit advertorial icon

В България продължава да битува схващането, че на институциите, които отпускат бързи кредити, каквато е и MicroCredit, не им е особено „чиста работата“. Страхът идва от остарели практики на нелегални дружества, които са налагали прекалено високи лихви, за кратък срок на изплащане и рекет на потребителите. Реално този страх се дължи на не достатъчната финансова култура на нашето общество. Ако знаехме какво да гледаме и какво да търсим в подобен продукт, щяхме да сме наясно, че голяма част от небанковите финансови институции функционират напълно легално и предлагат конкурентни условия за бързи кредити на потребителите.

Какво трябва да знаем за да сме сигурни, че няма да ни излъжат?

Небанковите финансови институции са дружества, които изпълняват част от функциите на банките. Легитимните такива подлежат на регистрация, а БНБ, като техен основен контролен орган, предоставя пълен регистър на всички дружества, който може да бъде намерен и онлайн. Съществува и Българската асоциация за потребителско кредитиране (БАПК), в която членуват най-големите небанкови финансови институции, които предоставят потребителско кредитиране на българския пазар. Неин член е и MicroCredit, които предлагат бърза, лесна и достъпна финансова помощ чрез заеми и финансови услуги на индивидуални потребители, малкия и среден бизнес.

Защо да вземем пари назаем от MicroCredit?

„Микро Кредит“ АД е създадена през 2012 година като компанията, която продължава бизнеса на една от доказаните компании в сферата на малките потребителски кредити в България „Кредибул“ ЕАД и поема управлението на най-познатия ѝ продукт CrediHome. През годините разширява продуктовото си портфолио с още два кредита, като гледа да обхване потребностите на заетите потребители, желаещи да извършват всички плащания по банков път, както и собствениците на малък и среден бизнес и упражняващите свободни професии.

За своята петгодишна история MicroCredit развива продуктите си, като условията на заявяване и изплащане са гъвкави, съобразно личните потребности, възможности и предпочитания на потребителите. Висококвалифицираният екип от обучени професионалисти както и онлайн услугите, разработени в духа на новите технологии и ежедневие, са двигателят на успеха за небанковата финансова институция.

За този период от време са разкрити над 70 локални офиси в цялата страна, в които работят над 200 000 души обслужващ персонал, като от скоро MicroCredit може да бъде намерен и в обектите на Т-Маркет. Обучени са над 1000 кредитни консултанта, както и предлагат възможност за онлайн заявяване и комуникация.

Реклама
Реклама
Реклама