Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6518108 www.bgdnes.bg

Групата на Кравата се измъква за стрелбата по Очите

Юристи готвят обрат по делото за стрелбата срещу несебърския Ал Капоне Димитър Желязков - Митьо Очите. Адвокатите на Тодор Славов, обвинения за убийството на гарда на Очите Александър Алексиев, са категорични, че има записи от видеокамери, които доказват, че бригадата на Очите първа е стреляла в ресторанта "4U" в Слънчев бряг, научи "България Днес".
Спецсъдът също коментира, че при бъдещото дело може да се изследва версията за неизбежна отбрана. Според защитниците на Славов той е извадил законния си пищов "Щаер" едва когато е бил нападнат от Алексиев, с цел да се защити. Ако версията бъде приета от магистратите, хората на кръвния враг на Очите Божидар Кузманов - Божо Кравата могат да се измъкнат с наказания под минималните, предвидени в закона, или дори да бъдат оневинени.
"На видеокамерите се вижда нахлуването, вижда се, че лица на Митьо Очите са стреляли отвън навътре към заведението", посочиха защитниците. Те искат да се установи какво е правила в заведението бригадата на несебърския бос, която така и не получи обвинения.

Според прокуратурата няма начин Славов да се е защитавал, защото е гръмнал Алексиев в гръб. Медицинска и балистична експертиза доказвали, че положението на трупа е такова, че не може да се говори за самозащита. На местопрестъплението са открити 9 гилзи - 5 на земята и 4 в трупа на убития гард. Два от изстрелите, произведени от пистолета на Тодор Славов, са попаднали в тялото на охранителя. Според експертите на мястото е ставала безразборна стрелба.
След инцидента обвинения получиха Божо Кравата и девет от приближените му като престъпна банда за внушаване на страх и демонстриране на сила пред конкуренти на наркопазара. Разследващите посочиха Кравата като лидер на участвалите още Иван Терзийски, Радослав Димитров, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев и Марчо Марков. Тодор Славов ще отговаря и за убийството на гарда Алексиев, а Георги Иванчев - и за опита за убийство на Митьо Очите.
През лятото прокуратурата внесе обвинителния акт срещу тях в съда, но си го получи обратно заради допуснати нарушения. Събраните материали не били предявени на един от пострадалите, а Тодор Славов се запознал с доказателствата без адвокат. Спецобвинителите се заканиха, че в най-скоро време ще вкарат отново делото в съда.

Престрелката между бабаитите на Очите и Кравата стана на 8 юни м.г. На пукотевицата са станали свидетели десетки хора, след които и чужденци, които по чудо не са пострадали под канонадата от куршуми. Заради обществената опасност на престъплението и събраните улики спецсъдът остави Тодор Славов в ареста.
Чужденците, които прокуратурата смята за безпристрастни наблюдатели, са разказали, че Очите и хората му не са нахлували агресивно, но определено са провокирали интерес, тъй като били многочислени. Спорът между Очите и Кравата за паркомясто обвинителите нарекоха "една невинна реплика", която е отключила гърмежите. След стрелбата Митьо Очите претърпя няколко операции у нас и в чужбина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама