Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6522362 www.bgdnes.bg

Затрупват община Перник с умрели кучета

Трупове на умрели кучета затрупват площада пред община Перник.
Миньорският град живее в истински кошмар, след като десетки бездомни животни са отровени и гният по улиците, без да има кой да ги прибере.
Извършителят на престъпленията все още е неизвестен.


"Полицията работи активно по случая - коментира за "България Днес" говорителят на местното РПУ Венцислав Алексиев. - Образувани са две досъдебни производства, но все още нямаме заподозрян. Автопатрулите са инструктирани през нощта да наблюдават местата, за които имаме информация, че се хвърля отрова. Гледат се охранителни камери, които може да са запечатали извършителите на убийствата на кучета. Надяваме се съвсем скоро да имаме резултат от разследването."
Перничани обаче са бесни.
"Изтровени са бездомните животни от целия град, казва пред местния сайт zapernik.com Аделина Иванова.
Тя е доброволец, който събира труповете от улиците на Перник.
"На площада пред общината са и много млади майки, които протестират заради отровените улици, на които не могат да изведат децата си на разходка", разкрива Иванова.
"Ръководството на община Перник осъжда този престъпен акт и се надяваме престъпленията да бъдат разкрити, а виновните - наказани - коментира пред "България Днес" говорителят на местната власт Станислава Антова. - Има кастрационен център, където бездомните животни се маркират и обезпаразитяват. Служителите приемат сигнали, свързани с уличните кучета, на телефон 0888 39 48 65.
"Това, което се случва в Перник, е престъпление - заяви доктор Марина Иванова, директор на фондация "Четири лапи" за България. - Институциите в този град трябва да се погрижат законите да се спазват и прилагат. Ясно е какво трябва да се направи - домашните кучета да се регистрират, а бездомните да се кастрират. Това е разписано в Закона за защита на животните и в други разпоредби, касаещи подобни казуси. Но очевидно в община Перник нямат особени успехи в прилагането им."

Отровен е и Руфи на Катя Близнакова

Кучето на Катя Близнакова - Руфи, също е опитало от разхвърляна на улицата отрова в баровския столичен квартал "Лозенец". Породистият черен булдог е похапнал - за късмет съвсем малко, от отровена храна, научи "България Днес" от самата певица. "Много съм разстроена!", заяви плачещата Катя. Тя поясни, че е реагирала светкавично, като е завела животинката на ветеринарен лекар. Това е спасило живота на четириногото.

Близнакова твърди, че в близост до жилището си е видяла лично шест отровени мъртви котки.

"Коя злочеста майка ви е носила в утробата си, мизерници?!", изригна тя във фейсбук по адрес на извергите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама