Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6533542 www.bgdnes.bg

Наталия заклана заради дрога

Нелегално производство на марихуана може да е сред причините, довели до убийството на майката на четири деца Наталия Гърнева от Горни Дъбник. Тя бе заклана от бившия си партньор и баща на детето й Петко Черкезов, за да замълчи за участието му в наркосхемата. Това разкрива много близка приятелка на погубената 36-годишна жена пред "България Днес".
При касапницата в дома на семейството в плевенското селото бившият рейнджър Петко закла и бащата на Наталия - 72-годишния Стефан, преди седмица. Двойният убиец бе арестуван, а съдът му наложи постоянна мярка "задържане под стража". Според първоначалната и основна версия до тежкото криминално престъпление се стига заради чудовищната ревност на Черкезов към Наталия. Според нейната приятелка това не е единствената причина за ликвидирането на младата жена. По думите на близката последните няколко години животът на Наталия е бил истински ад.

Партньорът й в живота Петко, който е баща и на четвъртото й дете, многократно я пребивал, заплашвал, унижавал и заключвал, докато се стигнало до раздялата им преди няколко месеца. Самата Наталия избягала от насилника си. Приютила я приятелката й, която живее в малък град в Северна България. Пред нея Наталия споделила, че не иска да вижда повече Петко и няма никакво намерение да заживява отново с него.
"За какво да се събирам с него? Да му поливам и пръскам саксиите с трева? Той ме заключва и ме заставя да се грижа за парниците му. От пет години търпя да ме пребива. Скубе ми косата, удря главата ми в стената, а аз имам пластини след операцията", обяснявала оперираната от аневризъм в мозъка Наталия пред своята близка. Добавила, че нелегалните растения се отглеждали в помещения, оборудвани с климатици.
Отчаяна от постоянния тормоз, Наталия подавала и сигнали в полицията с молба за помощ, но никой нищо не направил. Търсила е съдействие и от социалните служби, но без резултат.
"Ако някой си беше мръднал пръста, Наталия щеше да е жива, а децата й да имат майка", плаче приятелката й, която е ставала свидетел на нечовешкия тормоз от страна на Петко над млада жена. През лятото той отвлякъл дъщеричката им в родното си село Дунавци. Оттам се свързвал с Наталия по скайп и продължавал да я заплашва. Стигнало се до брутална сцена, която надхвърля дори въображението на сценаристите на най-ужасяващите криминални филми. След една от разправиите по скайпа Петко направил снимки, на които е опрял огромен нож в гърлото на 4-годишното им дете, и ги изпращал на майката. Заплашвал я, че ще отреже главата на момиченцето, а след това ще убие и себе си, ако не го приеме обратно. Чудовищните кадри били в лаптопа на Наталия. След двойното убийство в Горни Дъбник преносимият компютър на жертвата е открит в близката река и изпратен за експертиза. Очаква се информацията в него да хвърли повече светлина за случвалото се през годините между жертвата и нейния убиец. Изчезнал е и телефонът на Наталия, в който тя съхранила разговорите със заплахите от бившия рейнджър. Освен 4-годишната дъщеря от Петко многодетната майка има още три момичета, които по време на двойното убийството са били при баща си.
До последно Наталия не искала да вижда и чува насилника Петко, който превърнал последните пет години от живота й в кошмар. Още повече че след раздялата им тя сключила граждански брак с първия си и единствен законен съпруг, който в момента излежава присъда. Двамата подписват на 28 септември след разрешение на властите. Ритуалът се провежда във Врачанския затвор в присъствието на двама свидетели.


Разкайва се пред съда

Обвиненият за двойното убийство Петко заявява, че съжалява за извършеното пред окръжните съдии в Плевен по време на делото за определяне на мярката му за неотклонение. Магистратите го оставят за постоянно зад решетките въпреки молбите му да бъде пуснат под "домашен арест", за да се грижи за малката си дъщеря.
Според адвоката му Пламен Енчев родителите са имали нотариално подписано споразумение за това детето да е при бащата, а за правата над него има текущо дело в Районен съд - Плевен. Адвокат Енчев каза, че Черкезов е съдействал на разследването на 90%. Според него, ако обвиняемият е скрил нещо от разследващите, то е станало неволно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама