Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6534209 www.bgdnes.bg

Арнаудова: Никой не е застрахован от телефонните измамници, звънели са и на мен

Прокуратурата не иска пари по телефона. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова телевизия във връзка с телефонните измами.

„Хора не се оплакват, въпреки че са пострадали, поради различни съображение, поради собственото си обвиняване, че са станали жертва на телефонни измамници. Никой не е застрахован да попадне под техните удари. Схемите са различни, но трябва да се работи общо и с оглед на превенция. Ще има измами, докато има такива хора, които се поддават“, коментира Арнаудова. По думите й около 15-16% е разкриваемостта на този вид престъпления, предава Фокус.

„Два пъти на служебен телефон в прокуратурата са ми звънели. Опитах се да играя ролята, за да помогна и аз самата в полицейско разследване. Те усетиха, че аз не поддавам и прекратиха разговора. Вторият път беше отново за необходимост от съдействие за близък, който трябва да се оперира спешно. Напълно възможно е да са звънели и на главния прокурор. Трудно е да се установи в кой момент откъде е постъпило това обаждане. Затова и от полицията са затруднени. Трябва да се създадат механизми, които да предпазват самите хора“, отбеляза още Румяна Арнаудова. По случая с инцидента с автобуса, който се преобърна на автомагистрала „Тракия“ и при който пострадаха 17 души, Арнаудова коментира, че продължава разследването. „Назначили сме множество експертизи. Очакваме съдебно-медицинските експертизи. Когато съберем всички доказателства, тогава ще дадем повече информация“, каза още прокурорът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама