Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6534851 www.bgdnes.bg

Стефан призна, че уби Виола,и излиза по-рано

Промени в закона за тежките престъпления искат роднини на убити

"Извинявай, убих те, признавам си и излизам скоро. С тези думи едни жестоки убийци, които са обществено опасни, се оказват по-рано на свобода, защото получават смешни присъди. Но признанията им не връщат децата ни и това не може да продължава."
Така почернени близки посрещнаха смешната присъда на жестокия касапин и наркоман Стефан Станев. Те се обявиха в подкрепа на почерненото семейство на 29-годишната красавица Виола Николова. Тя бе млатена със стик за голф и кълцана на пихтия в продължение на часове от наркомана Стефан Станев. Той се размина с предвидената в закона доживотна присъда при строг режим, тъй като призна вина и се разкая. Съдът явно повярва на думите и му даде 25 години затвор.
Делото срещу изверга продължи само два часа. Всички тези привилегии Стефан Станев получи, защото се призна за виновен. "Съжалявам много за действията си", каза той пред магистратите и това му осигури по-лека присъда и кратка съдебна сага.
"Ако вашата дъщеря беше убита, вие щяхте ли да приемете това извинение?", не се сдържа след заседанието бащата на закланото момиче Валери Николов.
Той и братът на жертвата Емил Ефремов са установили връзка с родителите на убитата жестоко в Борисовата градина Яна Кръстева - Явор. Той и още десетки почернени близки се надигат на протест заради вратичката в закона, която действа в полза на палачите. Вече 6 години почернените родители настояват за промени в закона, според които самопризнанията в случаите на тежки, умишлени убийства да отпаднат, а килърите да нямат право да работят в зандана.
"Ходихме и в парламента няколко пъти, и в президентството. Само обещания и никакви действия, а изродите бродят на свобода", вайка се бащата на удушената Яна - Явор Кръстев. Той е сред най-активните в похода срещу удобните за престъпниците закони. Вече е установил връзка и с близките на Виола, чиято история в момента е поредният повод за обществено недоволство.


Касапинът Стефан Станев не е тормозил само Виола. Той употребява дрога от 16 години, като срещу него има 5 преписки по сигнали от бившата му съпруга за тормоз. 4 от преписките са били прекратени.
В момента Станев е на 29 години, но ако работи в затвора, би могъл да излезе много по-рано, отколкото е постановено в наказанието.
"Наказанието се намалява за 2 работни дни с 1 ден. Освен платена работа, която затворът осигурява, работещите пандизчии имат право и на почивни дни. При работа 8 месеца за последните 10 се полагат 14 дни", коментират случая адвокати. Голяма част от неправителствените организации, както и адвокати по наказателно право изявиха готовност да помогнат на почернените родители, които се борят самопризнанията и съкратените процедури в процесите да отпаднат за случаите на хладнокръвно извършените зверски, планирани,умишлени престъпления, като убийството на Виола.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама