Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6535441 www.bgdnes.bg

Два трупа след спор за пиратки


Скандали заради пиратки завършиха с два трупа и ранена жена, научи "България Днес". Трагедията се разигра в петричкото село Капатово, където бившето ченге Георги Тимов-Сърцето уби съседа си Илия Шкалов и рани жена му Йорданка.
"Не съм ги чул да се карат, но имаше случай преди около година се разправяха за пиратки - единият обвиняваше другия, че му хвърлял в двора, вторият отричаше и казваше, че е първият", разказа пред вестника кметът на окървавеното село Андон Илиев.
Георги и Илия са набори, на 67 години, учили са заедно и цял живот живели един срещу друг. Къщите им били на 3 метра и само една улица ги деляла. Георги работил като магистрален полицай, а Илия бил електроженист. И двамата се пенсионирали, а жените им работели в шивашки цехове.
В неделя на обяд семейство Шкалови се прибирали от пазар. Пред дома им се разиграла поредната междусъседска разправия, при която нервите на Георги не издържали. Той се върнал вкъщи, взел си оръжието и посипал комшиите си с дъжд от куршуми. Бившият катаджия започнал да стреля като обезумял. С няколко изстрела покосил Илия, а два от куршумите попаднали в краката на Йорданка. Още не е изяснено дали тя е била простреляна целенасочено или при рикошет.
След екшъна Георги се прибрал в дома си, седнал на фотьойла и се застрелял. През цялото време жена му Николина си била вкъщи, но си почивала и не разбрала за трагедията. Събудила се едва когато чула пукотевицата.
Между Георги и Илия от години имало вражда. Не е ясно освен заради пиратките за какво друго се карали. Сега единствената, която може да каже какво се е случило във фаталния ден, е ранената Йорданка. Тя първо е била закарана в болницата в Сандански, откъдето е прехвърлена в "Пирогов". Полицаите ще трябва да почакат да се стабилизира, за да я разпитат за подробности около зловещия инцидент.
Съпругата на стрелеца се кълне, че няма представа заради какво е преляла чашата на търпението на мъжа й. Вчера цял ден седяла на двора и леела безутешно сълзи по Георги. "Бях на лов събота и неделя и ми се обадиха да сляза от планината. Израснали сме заедно с тях, но не знам какво се е случило между двамата, но никой не е говорил за конфликти и не се е оплаквал. Те си знаят защо се стигна дотук, но явно е имало някакъв проблем", коментира кметът на Капатово.
Негови съселяни разказват, че Георги тормозил всички с години. Обръщал казаните на съседите си, тероризирал жена си и псувал постоянно. Бил мрачен и злобен, особено напоследък, подозират, че може и да се е разболял. Преди няколко години имало случай, при който мъж е бил пребит до смърт на сметището в село Тополница. Тогава се говорело, че може Георги да има пръст, но нищо не се доказало, твърдят хора от Капатово.
Сега кметът си е поставил за задача да организира двете погребения така, че да са в различни часове, за да не се засичат близките на двете семейства. Андон Илиев управлява втори мандат, но досега не се е сблъсквал с такива трагедии. Единственият екшън, който станал наскоро, е на миналогодишният събор, когато подпийнал кравар бе погнат от бик и ударен в земята.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама