Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6538218 www.bgdnes.bg

Убиецът Йоско иска предсрочно освобождаване

За днес е насрочено съдебно заседание по искане за условно предсрочно освобождаване от Йосиф Йосифов - Йоско, осъден за катастрофата край "Бояна" през 2011 г., при която загинаха двама души, съобщават от пресцентъра на Софийски градски съд. Йосиф Йосифов-Йоско има 6-годишна присъда за убийство на двама души в катастрофа в кв."Бояна" в столицата, станала рано сутринта на 2 март 2011 г.
Експертиза по делото показа, че при катастрофата Йоско е бил с 2,6 промила алкохол в кръвта. Той също пострада тежко и бе прикован на инвалидна количка, но почти година след инцидента, фотографи на "България Днес" го заснеха да се разхожда в центъра на София, макар по документи да не би трябвало дам оже да стъпва на краката си.
Йосифов не веднъж е искал присъдата му да бъде прекъсната, като му е отказвано всеки път. Последният случай е от 2015 година, когато умира баща му.
Близо три години Йосифов обаче така и не стъпи в затвора. С разрешение на прокурор той в нарушение на закона бе оставен в болница с мотив, че трябва да се лекува.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама