Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6543018 www.bgdnes.bg

Рачков-брат пак се измъква за дрогата

Ни лук ял, ни лук мирисал

Петър го няма сред обвиняемите за нарколабораторията

Ни лук ял, ни лук мирисал ще се окаже скандалният брат на комика Димитър Рачков - Петър. Той все още е без обвинение след ареста му в кола, тъпкана с наркотици, през март т.г. Най-вероятно такова няма да му бъде повдигнато, коментираха под сурдинка източници от бургаското разследване. Те твърдят, че прокурорите са объркани кой от арестуваните в колата ще го отнесе, и затова за пореден път удължават разследването - до 24 ноември т.г.
"Ако и тогава не бъдат повдигнати обвинения, най-вероятно делото ще бъде прекратено или спряно", коментираха пред "България Днес" източници от прокуратурата.
Така Рачков няма да иде на съд за нарколабораторията. Аналогичен бе развоят за известния брат и при предишното му задържане - за същата нарколаборатория. Тя бе разбита след обиск в помещения на разклона за село Черни връх, Бургаско, преди 2 години. Тогава, както и сега, Рачков-брат работел в помпената станция като механик. Достъпът на външни лица там е строго забранен, което затваря кръга заподозрени. Именно там били разположени различни компоненти за приготвяне на наркотици.
Ченгетата, които работят по случая, са категорични, че Петър Рачков има пръст в нарколабораторията. Те нямат обяснения защо не е изправян на съд по този казус.
При последното залавяне на Рачков-брат ченгета от Четвърто районно в Бургас спират "Пежо 406" за проверка. Управлява го 24-годишният Станимир, който се оказва надрусан с амфетамин и метамфетамин. В колата му са намерени и иззети течности в пластмасови бутилки, електронна везна и термометър, както и бял прах.
Ченгетата за втори път тарашат помпената станция, където работи Петър Рачков. Там има пластмасови шишета, стъкленици и други прибори за производство на синтетична дрога. Въпреки очевидната връзка на Рачков и аверите му с нарколаборатория той, Станимир и Георги остават само няколко часа в ареста. Те дори не дават обяснения пред ченгетата.
Макар да няма дело за дрога, Рачков няколко пъти се явяваше в съда за нарушения на пътя и шофиране без книжка.
През 2015 година Рачков-брат се размина с минимална глоба от хиляда лева, след като няколко пъти е спипван с нередовни и подправени документи.
В сряда съдът отново му наложи административно наказание - 1200 лева.
"Признавам се за виновен, съжалявам няма да се повтори", промълви Рачков, който може би имаше предвид, че няма да се потрети, тъй като това му е второто му подобно провинение. През 2014 година той бе осъден за това, че подправил шофьорската си книжка.
Държавното обвинение изтъкна като отегчаващи вината обстоятелства множеството глоби на Рачков за нарушение на Закона за движение по пътищата. Братът на популярния и обичан актьор не платил и няколко акта и затова полицаите го оставили без книжка.
Оказва се, че ако Петър Рачков се сдобие с обвинение за нарколабораторията край Черни връх, той ще влезе в процеса с чисто съдебно минало.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама