Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6547374 www.bgdnes.bg

Киселина в лицето за майка на 5 деца

Бащата от ревност плиска изгаряща течност

Костадин Камберов системно тормозел красивата Бела Михайлова, затова тя го напуснала

Побеснял от ревност баща плиска киселина и обезобразява бившата си жена и майка на петте му деца. Костадин Камберов напада красивата Бела пет месеца след като тя го напуска заради системния физически и психически тормоз, на който е подлагана години наред. За бруталния инцидент пред "България Днес" разказа Цвети, сестра на пострадалата Бела Михайлова.

Реклама


Жестоката вендета се разиграва на 8 ноември във Велинград. Сега красавицата се намира в местната болница, където лекари се опитват да спасят лицето й.
"Много я боли, всичко я боли!", започва разказа си сестрата на пострадалата.
"Бела се връщала към 19 часа в сряда вечерта от магазина. Костадин я издебнал на метри от дома й, в тъмнината. Първо почнал да я бие с юмруци и ритници, а после я залял и с киселина", разказва Цвети.
Красавицата е викала за помощ, яростно се е отбранявала от ударите на Костадин, но на безлюдната улица не е имало кой да й помогне. Все пак Бела успяла да се отскубне от нападателя си и да се скрие в дома си.
След жестокото нападение семейството на пострадалата жена подава сигнал до полицията. Костадин Камберов е арестуван, разпитан е и след 24 часа е пуснат да се прибере у дома.


"Според полицията няма основание да го задържат за повече време, тъй като нямат достатъчно доказателства срещу него. Оказва се, че единственият свидетел е самата пострадала, а това не било достатъчно по българското законодателство", обяснява Цвети.
Костадин и Бела нямат сключен граждански брак, но живеят на семейни начала повече от 16 години.
"Сестра ми му роди 5 деца. Най-малкото е на 4 г., а най-голямата е почти пълнолетна. Костадин системно тормозеше Бела и я биеше, посягал е и на децата си. Накрая тя не издържа, вече не го обичаше и реши да го напусне. Той се побърка", разказва още Цвети.
"Аз лично съм ставала свидетел как Костадин унижаваше сестра ми и как й посягаше. Лятото бяхме излезли двете в центъра, за да си извадя някои документи. Закъсняхме малко и като се прибрахме, Костадин такъв скандал вдигна на Бела, почна да крещи. Той постоянно мислеше, че сестра ми му изневерява. Не я пускаше сама дори до магазина да отиде. Той е болен мозък!", категорична е Цвети. Тя си спомня и за друг случай, в който Костадин е посягал на Бела.
"Беше я пребил, беше й посинил окото, носът й беше подут. Бяха още заедно тогава. Тя работеше като сервитьорка, а той беше безработен. Той само я следеше и все й викаше: "Този ли ти е любовникът, където му сервира, онзи ли е?!", разказва още сестрата на пострадалата.


След инцидента бащата на Бела взима децата й при себе си и се грижи за тях.
"Костадин постоянно викаше на децата си "боклуци", на сина си "тъпанар". За тези 4-5 месеца, откакто се разделиха с Бела, дори издръжка не е плащал", категорична е сестрата.
Сега семейството на Бела се бори както за нейното пълно възстановяване, така и нападателят да си получи заслуженото.
"Тези закони в България за нищо не стават, ако беше се случило в чужбина, досега Костадин да е в затвора. Подавани са жалби срещу него в РПУ – Велинград, и преди тази случка, но без резултат. Дано по-бързо да го вкарат в затвора, да не чакат първо някой да умре и тогава да го вкарат в затвора. Много се отчаях вече!", огорчена е сестрата.
По думите на Цвети Бела не е единствената жена, към която Костадин е бил агресивен.
"Има и друга нападната от него жена - Авише Мечкарска се казва, но нея само я е бил, сега е в болница", обяснява Цвети.
Самият Костадин отричал обвиненията срещу него.
"Той се прави на невинен, казва, че не е бил той", обяснява Цвети.
Репортер на вестника потърси Костадин Камберов, но до редакционното приключване на броя той не пожела да коментира случилото се. На 7 ноември в личния си фейсбук профил мъжът е отбелязал като информация за обвързаност "в сложни взаимоотношения". Инцидентът с бившата му жена се разиграва няколко часа по-късно.

15 г. след нападението
срещу :

Преживях 19 операции

"15 години откакто един комплексиран човек поръча на друг жалък човек да ме залее с киселина, ей така, защото нещо не му изнася. Не се връщам назад, простила съм, колкото и да не ми се вярва на мен самата, защото това е моята победа и моята сила. Никога не давам шанс на лошите спомени в живота ми, а ги трансформирам в препятствия, с които съм се справила, или моменти, които са ми показали, че аз съм тази, която се справя и владее ситуацията!", споделя бизнес дамата Мария Бонева в личния си фейсбук профил.


На 11 ноември 2002 година, прибирайки се от работа, Мария Бонева чува стъпки зад себе си. Нападателят успява да я залее с киселина, но тя се отбранява. Удря бандита с чантата си, бурканът с опасната течност се чупи и жената успява да избяга.
"Киселината беше голямо количество, много силно концентрирана и започнах буквално да пуша. Преживях 19 операции за три години", спомня си Мария Бонева, която днес има асоциация "С лице към света", която помага на деца с малформации и увреждания.

Екип на "България Днес"




Реклама
Реклама
Реклама