Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6553638 www.bgdnes.bg

Геша заклан заради момиче

Нова версия за убийството в Борисовата градина

Любовен триъгълник може да е основата на престъплението, разкрива адвокатът на обвинения Йоан Матев


Георги Игнатов-Геша може да е заклан заради момиче в Борисовата градина на 2 юни през 2015 г. Тази нова версия за жестокото клане на 15-годишния ученик разкри адвокатът на обвинения Йоан Матев - Стоянка Маркова. Защитата на задържания обясни в предаването "Часът на Милен Цвеков": "Развява се един любовен триъгълник между Георги, приятелката му и едно друго лице, който не е изследван.

Реклама

Разпитана е приятелката на Георги, не е установено другото лице, с което са били в конфликт. Дори е имало заплахи в интернет. Не е установено къде е било въпросното лице, няма доказателства за неговото алиби."


Адвокат Маркова намира още куп пропуски в разследването срещу нейния клиент Йоан, който по време на престъплението е бил непълнолетен.
"Винаги съм казвала, че няма достатъчно доказателства, от които да направя извод, че реално лицето Матев е извършител на деянието", отсича адвокат Маркова. Тя обяснява, че показанията на брата Марсел, след които бе арестуван Йоан, не са събрани по съвсем коректен начин. Според Маркова след обясненията пред разследващите Марсел е бил много притеснен и се наложило родителите му да потърсят помощта на психолог. Адвокатът добавя, че становището си за начина на вземане на показанията от по-малкия брат ще обяви по време на делото, когато то започне по същество. Маркова разкрива още, че на мястото на престъплението са открити салфетка и тоалетна хартия със следи от кръв. ДНК анализът им показал, че профилите са на лица от женски пол. По думите на Маркова обаче разследващите на са изяснили кои са те, както и не е направена проверка в базата данни за тях.


"Ние искаме експертизи, прокуратурата ги отхвърля. Няма никаква чуваемост, а това може да доведе до обрат по делото, защото има данни, че на местопрестъплението Игнатов, неговата приятелка и други са се събирали всеки ден. Играли са карти, пушили са цигари, правили са и други нелицеприятни неща, които не е редно да бъдат обявявани публично", обясни адвокат Маркова. В тази връзка тя подхвърли и версията за любовен триъгълник, в който единият от участниците не е установен.


Прокуратурата и съдът са на съвършено различна позиция. Според държавното обвинение Йоан Матев е наръгал смъртоносно с нож Геша на пейка в Борисовата градина. След това е избягал и е опитал да се прикрие, като коренно е променил външния си вид. Това се случва след публичното разпространяване на запис от видеокамера, на който се вижда как младеж бяга от парка. Ножът, с който се предполага, че е извършено убийството, е намерен в шахта на метри от пейката, на която издъхва ученикът, две години по-късно. По металното острие, обяснимо след толкова време, не са намерени отпечатъци като биологичен материал за ДНК анализ.

Ваня ТОДОРОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама