Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6553921 www.bgdnes.bg

Дилърът Роберт гръмнат при сделка

Водеща версия на ченгетата е преразпределение на наркопазара в Перник

По време на наркосделка в Перник бе гръмнат дилърът Роберт Величков, научи "България Днес". Според слухове в миньорския град въпреки крехката си възраст 25-годишният младеж е заемал ръководно място в бандата на Сашо Печения, сочен за наследник на покойния вече главорез Васил Арарски - Райко Кръвта.
В началото на лятото бандата "Килърите 3", поета след смъртта на Райко Кръвта от баща му Васил Василев - Бай Васо, бе пратена задълго зад решетките от Специализирания съд.
"След суровите присъди в Перник започна преразпределение на наркопазара. Появиха се и дилъри от София, които се опитват да завземат територии и в миньорския град", сочат данни на ченгетата.
Именно преразпределение на наркотеритории е и основната версия, по която работят разследващите показния разстрел на Роберт Величков. Младежът е покосен смъртоносно пред култовото кафене "Малибу", намиращо се на 300 метра от полицията в миньорския град, докато върти "бизнес" с дрога с криминално проявен авер, разкриват криминалисти. Показният разстрел се разиграва около 3,00 часа сутринта в сряда. Роберт и неговият приятел пиели кафе пред нонстопа и обсъждали бъдещи бизнес планове, когато внезапно са атакувани от двама въоръжени мъже. Нападателите откриват стрелба. Роби е уцелен във врата и се строполява мъртъв след първите изстрели. Аверът му хуква да бяга, но се препъва и пада на земята. Успява да се изправи и да се покрие в тъмна уличка между кафенето и местна дюнерджийница. Според свидетели единият от нападателите го застига и започва яростно да го бие и псува, но го оставя жив.
"Чуха се над 10 изстрела. Помислихме, че е заря. После разбрахме, че е прострелян човек", разказват хора, живеещи в района, които се събуждат от пукотевицата.
"Роби, стани, събуди се", започват да крещят хора край строполилия се на земята облян в кръв младеж.
"Пряк свидетел на стрелбата се оказва продавачката, която работи в нонстопа, пред който се разиграва убийството. Тя е в шок, водят се разпити", разкриват от полицията в миньорския град.
За броени минути всички основни пътни артерии на Перник са блокирани, започват претърсвания и разпити на целия местен кримиконтингент, но нападателите все още са в неизвестност.
Разследващите допълват за убития, че е с дебело криминално досие. Два пъти е лежал в затвора за притежание и разпространение на наркотици - едната му присъда е била 10 месеца, а другата 1 г. и 2 м. Роберт Величков бил от добро семейство, завършил е престижната пернишка Професионална гимназия по облекло и туризъм "Св. Иван Рилски", живеел в квартал "Драгановец" в миньорския град.
От пернишката полиция издават, че разследват и втора версия за кървавата вендета, свързана с близките отношения на Роберт Величков и с касоразбивача Валентин Кирилов - Пуйката. Именно негови хора в момента се издирват под дърво и камък след серия обрани банкомати от началото на годината. Проверява се дали Роберт е имал информация за тримата бандити, които от седмица са в неизвестност, след зрелищна гонка с полицията.

Кафенето изгаря до основи

До основи е било изпепелено преди години култовото кафене "Малибу", станало сцена на показния разстрел на Роберт Величков, научи "България Днес". Неизвестни и до ден днешен бандити заливат заведението със запалителна течност и го опожаряват. Пламъците лумват със страшна сила, тъй като по това време кафенето е построено изцяло от дърво. Към днешна дата заведението е напълно възстановено.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама