Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6553980 www.bgdnes.bg

Бабатунде възкръсва!

Нигерийският нападател на "Левски" Бабатунде Адениджи може да получи втори шанс за изява в тима. Нигериецът беше напълно отписан на "Герена", но сега по всяка вероятност ще бъде реабилитиран. От началото на сезона в Първа лига той записа едва 15 минути игра.
22-годишният футболист има огромни шансове да изиграе първи минути на терена в официален мач под ръководството на треньора Делио Роси. Италианецът възнамерява да пусне Тунде в игра в предстоящия мач срещу последния в класирането "Витоша" (Бистрица). Двубоят е тази неделя от 17,30 часа на Националния стадион "Васил Левски".
Ръководството на "сините" искаше по всякакъв начин да се отърве от Адениджи, но самият той отказа да прекрати договора си по взаимно съгласие. Беше замразен да не тренира с тима и да не попада в групата за мачовете. През този месец той все пак бе върнат в част от заниманията и е проявил голямо старание. Бабатунде вкара по два гола в контролите срещу "Спортист" (Своге) и "Локомотив" (Сф). Той все още е далеч по отношение на тактическата дисциплина.
Спортният директор Даниел Боримиров не иска и да чуе за Тунде, както и за другите двама прокудени от състава - ганаеца Франсис Нар и шведа Симон Сандберг. Все пак Делио Роси се опитва да се застъпи за нигериеца пред шефовете си. Той е уверил, че Адениджи е още млад и има потенциал, който може да развие. Проблем е високата заплата на играча от 8 хиляди евро на месец. Ако Бабатунде склони да я намали и успее да пребори конкуренцията на другите двама нападатели - Серджиу Буш и Жуниор Мапуку, то той има шанс да остане на "Герена".
"Ако се работи индивидуално с Адениджи, той има невероятни качества. Може би някой ден на "Герена" ще съжаляват, ако го освободят. Той е инвестиция за бъдещето, има бързина, мощност, удар", казва пред "България Днес" легендата на "сините" Николай Илиев.

Добромир ДОБРЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама