Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6555900 www.bgdnes.bg

Сок плаши Гришо: Бил съм го, пак ще го бия!

Американецът Джак Сок прояви голямо самочувствие и се закани на Григор Димитров. Двамата излизат довечера от 22 часа наше време един срещу друг в полуфинал на големия ATP турнир в Лондон. 25-годишният Сок победи Александър Зверев с 6:4, 1:6, 6:4 и по този начин завърши на второ място в група "Борис Бекер" зад Роджър Федерер. Гришо пък отдавна си осигури място на полуфиналите, след като спечели убедително другата група "Пийт Сампрас".
"Защо да не го бия? Играл съм с Григор вече няколко пъти. Той спечели първия път, но след това успях да постигна хубави победи срещу него", заяви Сок. Той все пак се изказа ласкаво за най-добрия български тенисист.


"Разбира се, Григор е малко по-различен играч от последния път, когато се срещнахме. Той сякаш намери играта си, знае точно какво иска да прави на корта. И това си личи през цялата година. Стига до решаващите фази на турнири почти всяка седмица, наложи се в топ 10, даже в топ 5", коментира американецът.
"Аз обаче играя с голяма увереност след Париж. Спечелих някои мачове тук, класирах се за полуфиналите. Никога не знаеш какво ще се случи. Не мисля толкова напред. Имам отлична статистика срещу Роджър, ако играя срещу него. Това ще помогне", пошегува се Джак Сок, тъй като няма дори спечелен сет в четирите си мача срещу швейцареца.
Сок е постигнал три победи срещу Григор Димитров. Единственият успех на българина датира от 2014 г. в Стокхолм. Тази година двамата се срещнаха на турнира в Индиън Уелс, където Джак спечели след тайбрек в третия сет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама